‘Distributiecentrum Zalando naar Nederland in plaats van België ’

Zalando gaat een distributiecentrum openen in Nederland, althans dat melden bronnen tegen De Tijd. Er zou eerst sprake zijn geweest van een centrum in het Belgische Dour-Elouges, maar volgens de bronnen is dit nu van de baan.

Volgens De Tijd zou al sinds 2016 onderzoek zijn gedaan naar de mogelijke bouw van een distributiecentrum voor kleding en accessoires. De plannen waren gemaakt voor een pand met vier verdiepingen met kantoor met daarbij gelegen parkeerplaatsen. De redenen om af te zien van het project zijn volgens De Tijd gunstigere loonkosten in Nederland en de beperkte mogelijkheden voor nachtarbeid.

Zalando reageert op vragen van FashionUnited als volgt: “Zalando plant om het logistieke netwerk in Europa verder uit te breiden en te versterken. We zoeken constant naar locaties in verschillende landen die ons zouden kunnen helpen op het gebied van de expansie van ons logistieke netwerk. We spreken met lokale overheden in verschillende delen van Europa, waaronder België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Een beslissing betreffende de volgende locatie is echter nog niet genomen. We zullen verdere informatie geven zodra dit kan.”

Beeld: Zalando website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN