• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Decathlon schrapt 132 banen in het depot in Willebroek

Decathlon schrapt 132 banen in het depot in Willebroek

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Decathlon winkel. Credits: Decathlon

Het personeelsbestand van Decathlon’s depot in Willebroek wordt flink uitgedund. Decathlon schrapt tegen het einde van het jaar 132 (van 250) banen, zo bevestigt de directie volgens Belga. Het gaat om 132 contracten van onbepaalde duur. En dat niet alleen: De sportmodeketen plant ook het depot te sluiten tegen het einde van het jaar.

Belgische vakbonden BBTK en ACV Puls spreken dan ook van een ‘enorme impact’, zo is te lezen. De vakbonden zien al geruime tijd een shift naar meer interimarbeid en wijzen op de hoge winsten van de sportmodeketen. “Tachtig procent van de winst gaat naar aandeelhouders”, zo klinkt het. Decathlon belooft nu een 'oplossing op maat voor de getroffen werknemers', maar vakbonden zijn niet onder de indruk.

Volgens diverse Belgische media belooft Decathlon dat alle getroffen medewerkers hun baan zullen behouden. "Als verantwoordelijk bedrijf zetten we ons in om een oplossing voor te stellen voor elke werknemer." De getroffen medewerkers zouden voorrang krijgen op vacatures in de winkels van de sportketen.

Het rommelt al langer rond het depot in Willebroek. Zo waren er afgelopen jaar diverse stakingen. Vakbonden wilden met stakingen er bij het management op aandringen ‘dat de sociale dialoog gerespecteerd moet worden’. Die lijkt nu volledig verdwenen te zijn, aldus de vakbonden.

In december 2023 gingen er geruchten rond dat Decathlon van plan zou zijn het distributiecentrum naar Tilburg (Nederland) te verhuizen. Toen werd de verhuizing op eind januari geschat.

De sluiting van het Depot in Willebroek is naar verluidt niet de laatste die dicht gaat. Zo worden er ook depots in Frankrijk, Spanje en Italië gesloten. Volgens media zegt de sportketen dat het "zijn Europese logitieke netwerk van distributiemagazijnen wil transformeren om beter tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van zijn klanten."

Dit artikel is na publicatie voorzien van meer informatie.

Decathlon