• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vakbonden in actie bij Decathlon-depot in Willebroek

Vakbonden in actie bij Decathlon-depot in Willebroek

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Foto: Decathlon

Op 4 maart voerden vakbonden actie bij het Decathlon-depot in Willebroek, nadat de nieuwe directie aantrad. Vakbonden willen er bij het nieuwe management op aandringen ‘dat de sociale dialoog gerespecteerd moet worden’, meldt Gondola. Het gaat niet om stakingsacties.

Diverse vakbonden deelden folders uit aan het personeel en vroegen het management om met hen in gesprek te gaan. “We roepen niet op tot een staking”, benadrukte Matthieu Marin (BBTK/CGSP) volgens Gondola.

Een jaar geleden werd er verschillende keren gestaakt bij het Decathlon-depot in Willebroek, vanwege spanningen over de sociale dialoog en zorgen bij het personeel voor verplaatsing van de activiteiten van het distributiecentrum. Het huurcontract van het depot loopt in 2025 ten einde, waardoor het personeel bang is dat het logistieke centrum naar Tilburg (Nederland) wordt verplaatst.

Decathlon ontving in december 2023 een strafklacht van de vakbonden, omdat de sportmodeketen ‘een reeks sociaalrechtelijke inbreuken’ zou hebben gemaakt.

Decathlon