• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Decathlon en Belgische vakbonden komen tot voorlopig akkoord

Decathlon en Belgische vakbonden komen tot voorlopig akkoord

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Decathlon winkel in Parijs. Credits: Decathlon

Tegen het einde van het jaar zal het Decathlon-depot in Willebroek zijn deuren sluiten. Dat zorgt ervoor dat er flink wat banen verdwijnen en daar steken de Belgische vakbonden BBTK en ACV al een tijdje een stokje voor. Nu lijken de Franse sportmodeketen en de vakbonden tot een voorlopig akkoord over de toekomst te zijn gekomen, zo meldde het Nieuwsblad eerder deze week.

In totaal zouden 132 banen verdwijnen, maar Decathlon beloofde destijds dat ‘alle getroffen medewerkers hun baan zouden behouden’. Zo zouden de getroffen medewerkers voorrang krijgen op vacatures in de winkels van de sportketen. Nu komt naar buiten dat er geen wijzigingen bij het personeel wordt doorgevoerd. Het zal dus niet zo zijn dat een magazijn-medewerkers plots als verkoper in een winkel aan de slag moet, aldus het Nieuwsblad.

De Belgische vakbonden zijn tevreden dat de wettelijke regels door Decathlon zullen worden uitgevoegd. Daarbij herhaalde Decathlon dat het zijn best zou doen om iedereen een nieuwe functie te geven binnen het bedrijf. Het gaat nu om een voorlopig akkoord, maar beide partijen willen halverwege juni duidelijkheid scheppen.

Decathlon