• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Coach grootste merk Tapestry, Stuart Weitzman kampt opnieuw met omzetdalingen

Coach grootste merk Tapestry, Stuart Weitzman kampt opnieuw met omzetdalingen

Door Caitlyn Terra

30 okt. 2018

Tapestry, Inc. (voorheen bekend als Coach, Inc) is het financiële boekjaar van start gegaan met een omzetgroei van 7 procent. In het eerste kwartaal heeft de groep een omzet van 1,38 miljard dollar (1,2 miljard euro) behaald, zo blijkt uit het kwartaalverslag.

“Resultaten werden gedreven door de doorgezette groei bij Coach, waar verkoop bij gelijk aantal winkels stegen met 4 procent,” aldus CEO Victor Luis, in het kwartaalverslag. “Kate Spade droeg bij aan de algemene resultaten terwijl we vooruitgang boeken met het integreren van het merk. Bij Stuart Weitzman verbeterde de trend ten opzichte van het voorgaande kwartaal, maar de resultaten werden zoals verwacht negatief beïnvloed door ontwikkelingen en vertragingen van de leveringen die omzet en marges onder druk zetten.”

Netto inkomen kwam neer op 122 miljoen dollar (107 miljoen euro). Het is een flinke verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige boekjaar waarin de groep een verlies van 18 miljoen dollar (15,3 miljoen euro) rapporteerde.

Coach behaalde een omzet van 961 miljoen dollar (845 miljoen euro). Kate Spade zag de omzet toenemen met 21 procent naar 325 miljoen dollar (285 miljoen euro) in het eerste kwartaal. Het afgelopen jaar werd in het eerste kwartaal de verkoop van het merk afgerond. Bij Stuart Weitzman nam de omzet met 1 procent af naar een bedrag van 95 miljoen dollar (83 miljoen euro).