• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Claes Retail Group toch weer in het rood tijdens boekjaar 2022

Claes Retail Group toch weer in het rood tijdens boekjaar 2022

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

CKS verhuist Antwerpse winkel. Credits: CKS

Claes Retail Group (CRG) heeft het boekjaar 2022 afgesloten met een verlies, zo het bedrijf in een persbericht. Het nettoverlies komt juist na de eerste winst in vijf jaar die het bedrijf in boekjaar 2021 schreef. De toegenomen kosten wogen zwaar op de nettowinst van het bedrijf.

De omzet van CRG steeg in boekjaar 2022 naar 238 miljoen euro. Deze omzet behaalde het bedrijf dankzij de diverse merken in het portfolio waaronder JBC, Mayerline en CKS. Het nettoverlies kwam desondanks de omzetstijging neer op een min van 3,2 miljoen euro, aldus Retaildetail. Het EBITDA nam ook af, maar bleef nog wel positief, zo blijkt uit het bericht. Mede-eigenaar Bart Claes geeft in het persbericht aan dat het vanwege onverwachte en extreme marktomstandigheden in 2022 moeilijk was om in lijn te blijven met de positieve resultaten van 2021.

Verlies voor Claes Retail Group in 2022, maar positieve start van 2023

Er zit echter ook een positieve noot aan het verhaal. De start van 2023 is sterk geweest. Over het eerste half jaar van 2023 is een positief resultaat behaald.

Binnen CRG zullen de komende tijd ook verdergaande synergieën worden geimplementeerd. Zo zullen de merken JBC, CKS en Mayerline voor het eerst onder één dak te vinden zijn in de fysieke winkelstraat. De merken zullen in Zonhoven worden samengebracht aankomende december. “Alle doelgroepen kunnen in één omgeving een compleet en divers mode-aanbod ontdekken. Zo ontstaat een nieuwe winkelbeleving en kiezen klanten comfortabeler. Voor Mayerline-klanten is dit project ook vernieuwend omdat het merk voor het eerst buiten het stadscentrum gevestigd zal zijn,” aldus het bericht.

CKS
Claes Retail Group
JBC
Mayerline