• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Moederbedrijf JBC, CKS en Mayerline maakt weer winst'

'Moederbedrijf JBC, CKS en Mayerline maakt weer winst'

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

JBC

Claes Retail Group, het moederbedrijf van onder andere CKS, JBC en Mayerline heeft na vijf jaren van verlies weer zwarte cijfers geschreven, zo melden onder andere RetailDetail en De Tijd. De nettowinst kwam afgelopen boekjaar neer op 3,3 miljoen euro. Daarbij zit de omzet bijna weer op het niveau van 2019 met een omzet van 231,6 miljoen euro - een verschil van 2 miljoen euro ten opzichte van pre-pandemie.

Het bedrijf trekt voor 2022 15 miljoen euro uit om te investeren, aldus Retaildetail. Het investeringsplan betreft verbouwingen, verhuizingen en nieuwe panden, digitale transformatie en innovatieprojecten. Ook heeft het bedrijf een nieuw merk toegevoegd aan het portfolio, aldus Retaildetail. Het Antwerpse merk Thelma & Louise behoort nu tot de groep en zal vanaf het voorjaar van 2023 bij JBC verkrijgbaar zijn. FashionUnited heeft contact gezocht met JBC en CRG voor meer informatie over de overname.

Moederbedrijf JBC neemt Antwerps modemerk Thelma & Louise over

Keten JBC deed het in 2021 beter dan 2019. Volgens CRG CEO Bart Claes komt dit omdat er in 2018 en 2019 'orde op zaken' is gesteld, aldus de topman tegen De Tijd. Er zijn 15 verlieslatende winkels gesloten. Afgelopen januari sloot JBC daarnaast nog de drie Duitse winkels. Deze winkels gingen in 2013 open als test, maar in 2021 lag de omzet onder het niveau van drie tot vier jaar eerder. "We kamen tot het besluit dat het beter is de winkels te sluiten en onze energie te steken in onze Belgische activiteiten," aldus Claes. Hij geeft aan dat JBC de komende jaren een puur Belgische zal blijven.

Kijken naar 2022 verwacht de CEO een uitdagend jaar voor de Claes Retail Group. Vanwege de hoge inflatie zullen de resultaten naar verwachting niet groeien. "We mikken op stabiele cijfers," aldus de topman tegen De Tijd. "Nu we de najaarscollectie bestellen worden we geconfronteerd met leveranciers die hogere prijzen willen aanrekenen. De samenwerking met sommige leveranciers hebben we stopgezet. Maar met leveranciers met wie we al jaren samenwerken komen we tot compromissen."

CKS
Claes Retail Group
JBC
Mayerline
thelma & louise