• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Camaïeu België wordt niet overgenomen door FIB

Camaïeu België wordt niet overgenomen door FIB

Door Ilona Fonteijn

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vorige week was nog onbekend of FIB nog plannen had voor de Belgische tak van Camaïeu, maar nu is de kogel door de kerk. De Financière Immobilière Bordelaise (FIB), de overnamepartij voor de Franse taak van van Camaïeu heeft geen intenties om Camaïeu in België over te nemen, zo meldt L’Echo. De 25 winkels van Camaïeu België staan te koop.

Eerder werd nog gehint dat FIB wellicht ook de Belgische tak van het modemerk over zou nemen, maar de FIB toont daar definitief geen interesse voor. Nicholas Ouchinsky, de wettelijke vertegenwoordiger die is aangesteld om Camaïeu België te verkopen, bevestigt het slechte nieuws aan de krant. “Deze tak is de enige waar nog aan gewerkt moet worden, maar zeker interessant. Mijn doel is om een grootschalig merk te vinden dat deze Belgische tak kan overnemen met behoud van zoveel mogelijk banen”, aldus Ouchinsky.

Slecht nieuws voor België

Ouchinsky kreeg dit nieuws afgelopen woensdag te horen tijdens een vergadering met de Mode Développement Belgique (de organisatie die Camaïeu België beheert). Op 10 september zal het personeel van de 25 winkels verder geïnformeerd worden over deze situatie tijdens een ondernemingsraad.

Camaïeu kreeg in 2008 voet aan de grond door het bedrijf Mode Dévelopement Belgique op te richten en een deel van het Etam-netwerk over te nemen. De meeste winkels bevinden zich in winkelcentra of in winkelstraten. In Brussel zijn 16 winkels en de overige 9 bevinden zich in Wallonië.

Ouchinsky heeft tweeënhalve maand om zijn missie te vervullen en een specificatie op te stellen. Hij hoopt voor eind september aanbiedingen te ontvangen.

Beeld: Camaïeu, Facebook

Camaieu