• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brancheorganisatie Euratex wil meer ambitie en Europese actie tegen gasprijzen

Brancheorganisatie Euratex wil meer ambitie en Europese actie tegen gasprijzen

Door Caitlyn Terra

5 okt. 2022

Business

Beeld: Pexels

Euratex, de Europese brancheorganisatie voor de textielindustrie, wil meer ambitie en Europese actie tegen de stijgende gasprijzen zien. De reactie van de brancheorganisatie komt nadat de energieministers van de EU een voorstel om de hoge energieprijzen aan te pakken hebben goedgekeurd, zo blijkt uit het persbericht van Euratex.

Het voorstel dat is goedgekeurd focust op de prijzen van elektriciteit en het terugdringen van de vraag naar elektriciteit. “Hoewel deze initiatieven gemotiveerd worden door goede bedoelingen, missen ze het punt van het verlagen van de gasprijzen - een maatregel die de grootste impact zal hebben op de Europese industrie,” aldus het bericht. Doordat er geen directe ‘betekenisvolle’ actie wordt ondernomen vrees Euratex dat de de-industralisering van Europa zal versnellen en dat er industriële capaciteit verloren gaat die nodig is om de ‘Europese levensstandaard en het implementeren van de Green deal verzekeren’.

Euratex benadrukt het belang van een EU-breed prijsplafond voor gas. Daarbij roept het op het ‘Temporary Crisis Framework’ aan te passen zodat kwetsbare bedrijven niet uitgesloten worden van steun.

EURATEX