• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bouw aan een sterke retail-toekomst met Vendit

Bouw aan een sterke retail-toekomst met Vendit

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het huidige retail-landschap staat omnichannel ondernemen centraal. Vendit specialiseert zich in het omnichannel automatiseren en brengt de winkel- en onlinebeleving samen in één systeem waarbij iedereen kan putten uit de data. Van ondernemer tot marketeer en van IT ’er tot boekhouder. Indien het systeem optimaal wordt gebruikt, krijgt een onderneming op alle fronten een boost. “De krachten bundelen”, zoals Dennis Oudijn, accountmanager bij Vendit het noemt.

Vendit stelde een specifieke vraag aan hun klanten voordat het systeem werd ontwikkeld: “Wat verwacht je als retailer van software die ondersteunt bij on- en offline ondernemen?” De antwoorden waren duidelijk vertelt Dennis: “Up-to-date voorraadbeheer van alle verkoopkanalen, beheren van orders, aansturing van productinformatie en actueel klantenoverzicht. Deze onderdelen zijn allemaal verwerkt in het Vendit Systeem en vormen samen de omnichannel oplossing voor zowel merken als retailers.”

Ideaal voor marketeers

Een actueel klantenoverzicht is van groot belang voor marketeers. Zo is het klantenoverzicht in het Vendit Systeem voorzien van een optie om te filteren op klanten die in een bepaalde periode in een specifiek gebied een besteding deden. “Zo ontstaan er namelijk gesegmenteerde groepen die gerichte mailingen en loyalty-beloningen ontvangen. Dit versterkt de connectie met je merk of je winkel”, legt Dennis uit.

Alle cijfers onder één dak

De inkoop-, voorraad- en verkoopcijfers zijn altijd actueel. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gekoppeld aan boekhoudsystemen zoals Exact en Twinfield. “Dit neemt veel werk uit handen van boekhouder of accountant”, vertelt Dennis. “Zeker als je met facturen op rekening en/of pakbonnen werkt is dit een uitkomst. Het vermindert de kans op typfouten en versnelt het proces.”

Rapportagemogelijkheden

Data over je voorraad is van groot belang voor de groei van een onderneming. Het Vendit Systeem bevat veel rapportagemogelijkheden. Deze rapportages laten onder andere omloopsnelheden en doorverkooplijsten zien, maar ook omzetmargelijsten en conversies van onlinekanalen en winkels. Ze geven de potentiële groei voor je winkel en/of webshop weer, waardoor deze zich sneller en beter kunnen ontwikkelen.

Webshop via Vendit

Wanneer een merk of retailer wil starten met omnichannel ondernemen, biedt Vendit de mogelijkheid een webshop te ontwikkelen. “Onze front- en backend developers bouwen webshops en maken een directe koppeling tussen webshop en het Vendit Systeem. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle productcategorieën, artikelinformatie en voorraden in de webshop worden weergegeven. Tegelijkertijd worden weborders direct terug naar het Vendit Systeem gesynchroniseerd. De webshop is op deze manier continu up-to-date en gebruikers hebben altijd actueel inzicht in de voorraad. Winkel en webshop zijn dus perfect op elkaar afgestemd”, licht Dennis toe.

Marketplaces

Om het bereik van producten te vergroten, kunnen retailers het assortiment ook aanbieden op één of meerdere marketplaces. Marketplaces zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Denk aan Amazon en onder andere Bol.com. Vandaag de dag worden meer dan 52% van alle e-commerce aankopen wereldwijd voltooid op een marketplace.

In de oplossing van Vendit kunnen ook samenwerkingen met marketplaces worden verwerkt. Wanneer een product op een marketplace wordt geplaatst, geeft deze automatisch alle informatie en voorraaddata mee. Productinformatie staat zo zeer snel online en fouten over bijvoorbeeld beschikbaarheid worden hierdoor gereduceerd. Door slimme transportkoppelingen wordt het verzendproces eenvoudig uitgevoerd. Dit bespaart je als ondernemer veel handling en tijd.

Gezonde toekomst

Met de input van bestaande klanten heeft Vendit een compleet omnichannel oplossing ontwikkeld waarmee merken en retailers hun onderneming kunnen sturen op cijfers. Deze inzichten zijn goud waard voor een gezonde toekomst in de retail. Het is het resultaat van integratie waar de totale branche de vruchten van plukt.

Klik hier voor verdere informatie over Vendit.

Afrekensysteem
Kassasysteem
Partner Content
VENDIT
VOORRAADBEHEER
winkelautomatisering