• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Boekhouding Under Armour onder de loep door autoriteiten Verenigde Staten

Boekhouding Under Armour onder de loep door autoriteiten Verenigde Staten

Door Caitlyn Terra

4 nov. 2019

Federale autoriteiten in de Verenigde Staten hebben een onderzoek ingesteld naar de boekhouding van Under Armour Inc. Dit wordt gemeld door Amerikaanse media waaronder The Wall Street Journal.

Eerder werd al gemeld door The Wall Street Journal dat Under Armour vermoedelijk de verkoop van kwartaal naar kwartaal heeft verschoven om betere verkoopcijfers te hebben. Under Armour reageerde op zijn beurt dat het al twee jaar samenwerkt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze commissie houdt toezicht op de boekhouding van bedrijven.

Under Armour presenteert vandaag ook de cijfers voor het derde kwartaal. Uit het verslag blijkt dat de omzet met 1 procent is gedaald in de drie maanden. De omzet kwam neer op 1,4 miljard dollar (1,2 miljard euro). Het netto inkomen komt neer op 102 miljoen dollar (91,3 miljoen euro). In Europa, Afrika en het Midden-Oosten ging de omzet gezamenlijk met 9 procent omhoog, zo is te lezen. In het verslag wordt verder niet ingegaan op het onderzoek van de federale autoriteiten.