JD.com, een van de grootste retailers in China, heeft hun winstgevendheid in het derde kwartaal flink omhoog gekrikt. In deze periode nam de brutowinst toe met 50,3 procent. Het bedrijf rapporteerde een brutowinst van 2 miljard Amerikaanse dollar (1,7 miljard dollar).

“We zijn aangemoedigd door opnieuw een kwartaal met grote groei en met record winstgevendheid,” aldus Sidney Huang, JD.com’s CFO. “De schaal van onze zaken en ons model worden steeds duidelijker en wordt elk kwartaal duidelijker. In de toekomst blijven we onze investeringen in technologie en leidend R&D talent onze prioriteit terwijl we onze visie om China’s retail industrie te revolutionaliseren blijven uitvoeren.”

In het derde kwartaal behaalde JD.com een omzet van 12,6 miljard Amerikaanse dollar (10,7 miljard euro). In deze periode steeg de omzet met 39,2 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het netto inkomen kwam neer op 170,8 miljoen euro.

In het vierde kwartaal verwacht JD.com een groei te rapporteren tussen de 35 en 39 procent. Dit zou een omzet tussen de 107 en 110 miljard Chinese Yuan inhouden (tussen de 13,6 en 14 miljard euro).

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN