• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Tijdlijn - 93 edities Pitti Uomo

Tijdlijn - 93 edities Pitti Uomo

Door Blanca Heise

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Florence staat in het teken van mannenmode. De officiële openingsceremonie van de 93e editie van de Italiaanse vakbeurs voor herenkleding vindt op 9 januari plaats in het Camera di Commercio di Firenze 4.0, de gerenoveerde locatie die werd uitgerust met nieuwe technologiën.

Pitti Uomo 93, van 9 tot en met 12 januari, verwelkomt 1.230 merken, waaronder 541 internationale labels en 227 nieuwe namen. Tijdens de 93e editie is er extra aandacht voor de athleisure trend, eigentijdse en experimentele herenkledingstijlen en genderneutrale collecties.

Op de eerste dag vindt de finale van The Woolmark Price plaats en is de inauguratie van de Gucci-tuin in het historische Palazzo della Mercanzia op het Piazza dellas Signoria. Op de tweede dag organiseertBrooks Brothers organiseert ter ere van zijn 200-jarige bestaan voor het eerst een modeshow. Het Amerikaanse mannenmodemerk houdt deze show in het Palazzo Vecchio in Florence. Op deze locatie is ook Brooks Brothers tentoonstelling.

Denham the Jeanmaker is samen met denimfabrikant Candiani in Florence. Het Nederlandse spijkerbroekenmerk lanceert het koffietafelboek: 'A Decade of Denham'.

Gastontwerpers van de 93e editie zijn Undercover en The Soloist.

De organisatie verwacht 36.000 bezoekers te verwelkomen.

Pitti Uomo 93: Highlights van 1972 tot nu toe

Pitti Uomo vindt twee keer per jaar plaats in Florence, Italië, tussen de mannenmodeweken in Londen en Milaan. Een tijdlijn met gedenkwaardige momenten.

Gebruik de pijlen om door de momenten te navigeren, of klik op een specifiek moment in de (grijze) tijdsbalk.

Foto: Pitti Immagine Uomo 93: de vakbeurs. Credits to: - collective AKAstudio

MULTIMEDIA
Pitti
Pitti Uomo