Modehuis Moschino zal de gastontwerper menswear zijn op de Pitti Uomo 88. Ontwerper Thomas Tait wordt gastontwerper womenswear. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

De organisatie is blij met de komst van Moschino, het modehuis dat onder leiding staat van ontwerper Jeremy Scott. "In de collecties van Jeremy Scott vinden humor, oneerbiedigheid, de neiging om te demystificeren, manipulatie van de pop-iconografie elkaar; dat vinden we terug in de geest en de mode van de oprichter Franco Moschino,” zegt Raffaello Napoleone, bestuursvoorzitter van Pitti Immagine. "Er zit veel originaliteit in Scott’s werk, in de combinatie van stoffen en materialen; zijn mode is luxe. Dat is de reden voor onze uitnodiging.”

Thomas Tait is een Canadese modeontwerper die gevestigd is in Londen. Hij studeerde in 2014 af aan Central Saint Martins en won eerder de LVMH-prijs. Lapo Cianchi, communicatie en eventdirecteur van Pitti Immagine: “"De presentaties van Thomas Tait’s mode zijn al enkele seizoenen niet te missen evenementen tijdens de London Fashion Week. We hebben besloten om hem de mogelijkheid te bieden om zijn creativiteit hier in Florence te laten zien."

Carlo Shreds van Kilgour neemt het The Pitti Uomo 88 Designer Project voor zijn rekening. Ook wordt er een tentoonstelling georganiseerd om de Italiaanse ontwerper Nino Cerruti te eren, die bijna vijftig jaar een van de leidende figuren in de Italiaanse herenmode was.

Het evenement vindt van 16 tot en met 19 juni 2015 plaats in Florence.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN