Volgens geruchten in de Italiaanse pers komt er na vijftien seizoenen een einde aan de damesmodebeurs Pitti W. Dat meldt modevakblad FashionMag.com .

Pitti W werd in januari 2008 gelanceerd als kleine damesmodebeurs voor de pre-collecties tijdens de grote herenmodebeurs Pitti Uomo. Er zijn tekenen dat deze minibeurs zijn activiteiten nu staakt en er wordt druk gespeculeerd over de beurs. Zo zou er in het speciale gastenprogramma niet langer gerefereerd worden aan ‘Pitti W’.

Pitti W zou nooit een echt succes zijn geworden. Het interieur was te somber, het aantal deelnemers te klein, en er zouden steeds meer belemmeringen voor succes zijn opgetreden. Zo zouden deelnemers aan Pitti Uomo steeds meer damescollecties naast de herencollecties presenteren en zou het evenement hebben geleden onder de andere damesmodebeurzen ‘van Pitti Immagine, zoals ‘Super’ in Milaan.

Pitti Uomo verwelkomt nu zelfs damesmodemerken zoals Pinko, die afgelopen juni voor het eerste deelnam aan de beurs met een nieuwe schoenenlijn. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor Pitti W.

De organisatoren van Pitti W hebben toegegeven dat er “het een en ander gaat veranderen”, maar tot op heden is niet duidelijk wat er precies zal veranderen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN