Forse bezoekersdaling Mode City 2016

De Franse badmode en lingeriebeurs Mode City die dit jaar eenmalig in Lyon plaatsvond in plaats van in Parijs, heeft de verhuizing moeten bekopen met een forse daling van het aantal bezoekers. De beursorganisatie maakte deze week de bezoekersaantallen bekend en meldde dit jaar 11.000 bezoekers tegen 14.000 tijdens de zomereditie vorig jaar in Parijs.

Toch ligt de daling van 20 procent volgens de organisatie niet alleen aan de eenmalige verhuizing. "We hadden niet verwacht dat het zoveel inpact zou hebben op het bezoek uit Noord-Europa en dan vooral Duitsland," zegt Taya de Reynièrs van Eurovet in een reactie tegen FashionMag. "We dachten dat er voldoende verbindingen waren naar Lyon, maar veel inkopers hebben aangegeven dat zij de reis te gecompliceerd vonden."

Daar staat tegenover dat het bezoek uit Midden en Zuid-Europa (Italië, Zwitserland en Spanje) wel op peil gebleven is. Het aantal bezoekers uit eigen land, en dan vooral uit het zuiden van Frankrijk, viel tegen.

Volgens de beursorganisatie heeft het weer een rol gespeeld. Het feit dat de 'zomer' erg laat is begonnen dit jaar heeft de belanstelling voor nieuwe collecties onder badmoderetailers beïnvloed.

Foto: Mode City 2016

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN