Denim Première Vision verhuist van Barcelona naar Parijs

De denimbeurs Denim Première Vision zal in november terugkeren naar Parijs. Voorheen vond het evenement plaats in Barcelona. Dat melden diverse media.

Volgens de organisatie is de keuze voor een nieuwe locatie gemaakt omdat het aantal bezoekers tijdens de vorige editie met 8 procent terugliep tot 3.803 bezoekers. Ook kwamen er minder bedrijven naar het evenement: 1.930 bij de laatste editie. Volgens de organisatie komt het dalend aantal bezoekers door bedrijven die met kleinere teams naar het evenement komen. De beurs was maar liefst 5 edities lang te vinden in Fira de Barcelona, in Montjuic.

“Als deze aankondiging plotseling lijkt, ligt dat aan het aanbod van kansen,” zegt Chantal Malingrey, show director in een statement tegen de media. “We denken voortdurend na over mogelijke strategische ontwikkelingen voor Denim Première Vision. “Als onderdeel van ons denkproces, is er altijd een onderliggende vraag over verandering van plaats en datum. Maar dit vraagt om het vinden van een beschikbare ruimte die het beste past bij onze eisen en het juiste schema.”

De beurs zal tevens 2 weken vervroegd worden: de eerste editie in Parijs zal op 8 en 9 november plaatsvinden in plaats van 16 en 17 november, zoals in Barcelona gebruikelijk was. “De groei van de mid-season collecties - capsule collecties, limited editions - en de toename van seizoens items rond de gewone collecties van merken hebben de timing van ontwerp en productontwikkeling veranderd,” legt Malingrey uit aan diverse media.

De booths zullen kleiner zijn in Parijs; van 16 vierkante meter tot 100 vierkante meter. Exposanten zijn in de gelegenheid om hun booth zelf te personaliseren.

De beurs Denim Première Vision werd opgericht in 2007 in Parijs, op het beursterrein La Halle Freyssinet. Na 7 jaar besloot de organisatie om het evenement naar Barcelona te verplaatsen. Zeker 73 procent van de bezoekers van de beurs komt uit het buitenland. Op Denim Première Vision zijn onder meer merken te vinden als Abercrombie & Fitch, Asos, Inditex, Bestseller, Bonobo, C&A, VF Corporation, Desigual, El Corte Ingles, Gap, H&M, G-Star, Pepe Jeans, Vivarte, United Colors of Benetton en Urban Outfitters. Op de beurs verzamelden zich 95 exposanten; de helft bestaat uit weverijen en driekwart bestaat uit merken uit Europa en het Middellandse-Zeegebied.

Denim Première Vision verhuist van Barcelona naar Parijs Het beursseizoen is afgetrapt. FashionUnited focust in de maand juli op modevakbeurzen. Voor alle tradeshow reads, klik hier.

Beeld: Facebook Denim Première Vision

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN