• Home
  • Press
  • Retail
  • Scholen van over het hele land ontwerpen JBC etalages

Scholen van over het hele land ontwerpen JBC etalages

PRESS RELEASE
Door Press Club

21 jun. 2021

Retail

Belgisch familiebedrijf JBC laat 16 etalages in alle provincies omtoveren door lokale scholen

Houthalen-Helchteren, Begin maart riep Belgische modeketen JBC basisscholen in het hele land op om creatief aan de slag te gaan en zich kandidaat te stellen om een JBC etalage te ontwerpen. En boy o boy, de basisscholen hebben massaal gereageerd op de oproep. Meer dan 100 scholen over het hele land schreven zich in. Een onschuldige hand koos 16 scholen uit die aan het knutselen konden slaan. Deze week worden de unieke etalages voorgesteld.

Zomerse etalages over heel België

Voor de meeste basisscholen is het jaarlijkse schoolfeest een belangrijk moment om met de klas naartoe te knutselen. Nu deze feestelijkheden dit jaar wegvallen, nam Juf Siska van Basisschool De Zonnetuin enkele weken geleden contact op met JBC, met het idee om haar kinderen een winkeletalage te laten uittekenen. JBC was meteen enthousiast over deze unieke en creatieve manier om scholen te ondersteunen.

Begin mei ontwierp Vrije Basisschool De Zonnetuin uit Sint-Kruis dan ook de eerste etalage van de JBC winkel in Brugge. Samen met de onthulling van deze prachtige etalage in een ridder- en jonkvrouwthema, riep JBC scholen uit heel België op om zich kandidaat te stellen voor het ontwerpen van de JBC etalage in hun buurt.

Een paar weken en meer dan 100 inschrijvingen later, nam JBC contact op met 16 scholen die de handen uit de mouwen konden steken.

De verschillende scholen bouwen momenteel aan etalages in verschillende thema’s, zoals ‘Dromen van Zomer’. Ze ontwerpen teenslippers uit karton, frisco’s en zelfs zelfgemaakte zomerbusjes uit hout om de etalages mee aan te kleden.

Modeles van JBC CEO Ann Claes herself

Zo ook Basisschool Helibel uit Lille. De hele school werkte mee aan een etalage rond het thema mode.

“Al enkele weken knutselen wij met de hele school vlijtig aan de JBC etalage van de winkel in Lommel. Het is een superleuke kans voor onze kindjes om hun creaties op zo’n unieke plek uitgestald te zien, ze zijn dan ook allemaal razend enthousiast. Daarnaast wilden we het breder trekken dan enkel de etalage ontwerpen. We werken daarom al enkele weken rond het thema ‘mode’ met de verschillende klassen. De kindjes leren over waar hun kleren vandaan komen, hoe we mode duurzamer kunnen maken, etc. Iedereen is heel enthousiast over het onderwerp en natuurlijk ook over de finale onthulling van de etalage!”, vertelt juf Patricia.

En wie beter om deze etalage te onthullen, en de kindjes een finale les over duurzame mode te geven dan CEO van JBC, Ann Claes herself? Als kers op de taart zal het vijfde leerjaar van Helibel getrakteerd worden op een modeles van Ann Claes, net na de onthulling van hun eigen JBC etalage. De modeles en onthulling vindt plaats in de JBC winkel in Lommel op maandag 21 juni.