• Verfijning en spitstechnologie sluiten naadloos op elkaar aan
 • Gloednieuwe uniseks kast van 42 mm met nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 3100 chipset en tal van verrassende functies
 • Ultieme wearable en metgezel voor ambitieuze trendsetters bij hun werk, in hun vrije tijd, tijdens het sporten of op reis – bij elk avontuur van de dag
 • Uitgerust met de nieuwe Timeshifter®-app en -wijzerplaat als doeltreffende manier om een jetlag tegen te gaan

Met deze smartwatch wilde Montblanc een draagbaar device ontwerpen dat de gebruiker op elk vlak stimuleert en hogerop brengt. De Summit 2 is een nieuwe digitale interpretatie van luxehorloges en combineert tijdloos Zwitsers design en hoogwaardige materialen naadloos met de nieuwste technologische snufjes. Het horloge werd in 2017 voor het eerst op de markt gebracht als luxueuze smartwatch met een uitermate klassieke vintagelook. Vandaag is de nieuwste versie van Montblancs karakteristieke smartwatch verkrijgbaar in een compacte, uniseks uitvoering met een kast van 42 mm, die aanvoelt als een mechanisch horloge maar die ook tal van innovatieve functies biedt. Dankzij geavanceerde technologieën is de Summit 2 de allereerste luxueuze smartwatch die gebruikmaakt van de Snapdragon Wear 3100 chipset van Qualcomm. Dit zorgt niet alleen voor betere prestaties en een langere levensduur van de batterij, maar laat de gebruiker ook toe om het horloge tot een week lang in ‘time only’-modus te gebruiken. De Summit 2 maakt gebruik van Googles recentste Wear OS en is compatibel met iOS- en Android-smartphones.

“Reizen, sporten of ontdekken: de Summit 2 is een veelzijdige metgezel voor stadsverkenners en zakenreizigers, voor mensen die voortdurend nieuwe uitdagingen zoeken en die grenzen willen verleggen bij alles wat ze doen”, aldus Nicolas Baretzki, CEO van Montblanc. “Mensen die zo hoog mikken, willen altijd verbonden zijn en toegang hebben tot handige functies en apps. Zo kunnen ze anderen steevast een stap voor blijven en ook onderweg productief zijn, zonder de ervaring van een fijn horloge te moeten missen. Werken, ontspannen, sporten of reizen: de Summit 2 werd gecreëerd om de gebruiker vlot doorheen zijn alledaagse avonturen te loodsen, zonder daarbij in te boeten aan stijl of betrouwbaarheid.”

Het design van de Montblanc 1858-collectie vormde de inspiratie voor de nieuwe uitvoering van de Summit. De stijl van het horloge kan overigens naar wens worden aangepast: van de klassieke elegantie van de 1858, de verfijnde vintagelook van de Summit en de vrouwelijke uitstraling van de Bohème Date en de Bohème Classic tot de sportieve Energy- en Fitness- stijlen die werden gecreëerd voor topprestaties en lichaamsbeweging.

Dankzij de ingebouwde wijzerplaatconfigurator kan de gebruiker naast de aanduiding ook de achtergrond, de wijzers en de complicaties aanpassen. Zo zijn er maar liefst meer dan duizend wijzerplaatcombinaties mogelijk.

De verschillende afwerkingen (zwart DLC-staal, rvs, tweekleurig staal en grade 2-titanium) kunnen worden gecombineerd met elf verwisselbare horlogebandjes, waaronder kalfsleer, Milanees staal, sportief rubber en nylon. In totaal biedt de Summit 2 daardoor ruim 70.000 mogelijke looks. Elk horloge is bovendien uitgerust met een draaiende kroon en twee instelbare knoppen.

Een metgezel voor actieve verkenners

 • Google Assistant staat de gebruiker proactief bij met persoonlijke meldingen, zoals de status van een vlucht of naderende reserveringen. Ook kan hij gebruikmaken van de ingebouwde microfoon voor hulp, wegbeschrijvingen of vertalingen. Daarnaast kan Google Assistant taken uitvoeren, zoals het instellen van herinneringen of het meten van de hartslag.
 • Alle meldingen – waaronder inkomende gesprekken, berichten, socialmedia-updates, afspraken, nieuws en meer – worden vanaf de smartphone van de gebruiker gesynchroniseerd met de Montblanc Summit 2. Wanneer er geen tijd is om een antwoord in te tikken met de smartphone, suggereert de Montblanc Summit 2 slimme antwoorden en andere manieren om te reageren door middel van handschrift, klavier of spraakinvoer.
 • Dankzij de permanente colour ambient-modus is de wijzerplaat steeds zichtbaar. Bij gebruik van Google Wear OS gaat de batterij een volledige dag mee, maar door de smartwatchfuncties uit te schakelen kan de levensduur van de batterij worden verlengd met drie tot vijf dagen. Ook dan laat een snelle polsbeweging toe om de tijd af te lezen.

Reizen wordt een vlekkeloos avontuur

 • Een van de exclusieve reisfuncties van de Summit 2 is de nieuwe Timeshifter®-app met bijbehorende wijzerplaat. Op basis van zijn slaappatroon, chronotype en vluchtschema krijgt de gebruiker gepersonaliseerd advies om een jetlag te beperken. De technologie wordt gebruikt door astronauten en topatleten, en maakt gebruik van de nieuwste neurowetenschap op het vlak van slaap en circadiaanse ritmes. Op de wijzerplaat van de Summit 2 worden tijdig updates en aanwijzingen getoond via Timeshifter®, zodat reizigers zich sneller kunnen aanpassen aan een nieuwe tijdzone.
 • De nieuwe Travel Info-app werd exclusief ontwikkeld voor Montblanc en geeft reizigers relevante informatie over hun bestemming.
 • De praktische spraakgestuurde vertaler verschaft de gebruiker vertalingen vanuit een groot aantal talen, rechtstreeks op het scherm van het horloge. Reizen in een vreemd land was nog nooit zo eenvoudig.
 • Dankzij Google Pay kan de gebruiker in een handomdraai maaltijden, toegangskaartjes en andere aankopen betalen: snel, gemakkelijk en zonder contant geld.

Nieuwe topprestaties neerzetten

 • Een van de voornaamste functies van de Summit 2 is het optimaliseren van sportprestaties. De exclusieve Montblanc Running Coach-app bevat wetenschappelijke inzichten van Firstbeat* en stelt hardlopers in staat om hun conditie op te volgen (aan de hand van hun VO2max) en sportieve doelen in te stellen. Op basis van die doelen wordt dan een gepersonaliseerd trainingsplan opgesteld met optimale inspanningen en rustperiodes.
 • De ingebouwde livecoach houdt de gebruiker tijdens trainingen op het juiste tempo en intensiteitsniveau om efficiënt zijn doelen te bereiken.
 • De Summit 2 bevat een verbeterd hartslagalgoritme en is waterbestendig tot op 5 ATM, zodat ook zwemmers van dit horloge zullen houden. Dankzij het ingebouwde navigatiesysteem kan de gebruiker ook zonder telefoon gemakkelijk navigeren en zijn sportprestaties opvolgen.

De Summit 2 is verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2018. Kijk voor meer informatie op www.montblanc.com/summit

Over Montblanc

Montblanc wordt sinds 1906 gekenmerkt door een pioniersgeest en zette de schrijfcultuur op z’n kop met baanbrekende innovaties. Ook vandaag blijft het Huis grenzen verleggen en is het verfijnde vakmanschap terug te vinden in elk van de productcategorieën: Montblanc staat voor de absolute top in luxueuze schrijfwaren, horloges, lederwaren, accessoires, parfums en brillen. Met iedere innovatie brengt Montblanc nieuwe functies en grensverleggende ontwerpen, steeds met dezelfde kenmerkende verfijning. Elk product voldoet bovendien aan de hoogste normen dankzij het vakmanschap van ateliers in het Duitse Hamburg (schrijfwaren), in het Zwitserse Le Locle en Villeret in de Jura (horloges) en in het Italiaanse Firenze (lederwaren). De missie van Montblanc bestaat erin verfijnde, maar tegelijk geavanceerde metgezellen te produceren die een leven lang meegaan. Door de jaren heen is het iconische Montblanc-logo uitgegroeid tot het ultieme symbool van performantie, innovatie, kwaliteit en stijl. Aangezien de oorsprong van Montblanc in de schrijfcultuur ligt, engageert het merk zich ook wereldwijd op cultureel vlak. Grote initiatieven stimuleren kunst en cultuur in al hun vormen, en garanderen erkenning voor de hedendaagse mecenassen die de artistieke vooruitgang ondersteunen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN