• Home
  • Press
  • Fashion
  • POM Amsterdam lanceert haar nieuwe Spring Summer 2020 collectie

POM Amsterdam lanceert haar nieuwe Spring Summer 2020 collectie

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

MET GUEST DESIGNER KATJA SCHUURMAN VOOR DE SPECIALE POM BY KATJA COLLECTIE


Na de succesvolle samenwerking komt POM Amsterdam samen met Katja Schuurman met haar nieuwe Spring Summer 2020 fashion collectie: A Burst of Luck – een collectie ontstaan uit geluk. De sprankelende zomercollectie is een confetti uitbarsting van gelukssymbolen in frisse, rijke kleurencombinaties. Kleine geluksmomentjes werden vertaald in eclectische prints, ontworpen en met de hand geschilderd door POM founding sisters Liesbeth en Violet Lotgering.

De collectie bestaat uit zomerse en vrouwelijke jurken, blouses, maar ook stoere pakken in soepele kwalitatief hoogwaardige stoffen zoals cupro,

viscose en katoen. Kenmerkend voor deze collectie is het gebruik van kant, broderie en pailletten.
Een deel van de prints vertelt de verhalen van de zussen Liesbeth en Violet zelf. Hun joie de vivre is geïnspireerd door kleine geluksmomenten, zoals wandelen door een kleurrijk bloemenveld, het gevoel van vrijheid in de bergen en ontmoetingen met bijzondere mensen.

Violet: “Voor iedere vrouw heeft geluk een andere betekenis, maar het zit vaak in de kleine dingen. Een mooi uitzicht, lekker eten, een knuffel of een lach. Van die kleine geluksmomenten word je gelukkig en ga je stralen. En dat willen we ook met de nieuwe zomercollectie van POM Amsterdam creëren. Een kleine sprankeling, een glimlach, zomerkriebels – kortom a colourful state of mind.”

Een deel van de collectie is mede-ontworpen door Katja Schuurman, Nederlands meest sprankelende persoonlijkheid. De POM by Katja prints nemen je mee op een spirituele reis – het gevoel van in balans zijn, een magische zonsondergang, amuletten van verre reizen en een ontmoeting met een draak. “Geluk is in het moment zijn. De tijd nemen om de dingen om je heen echt te zien, te voelen hoe de zon schijnt en hoe de wind door je haar gaat,“ aldus Katja.

Voor het eerst zijn bikini’s, badpakken, pareo’s en playsuits toegevoegd aan de collectie, in matching prints met de overige collectie. Liesbeth: “Met de badmode items willen we onze collectie verder uitbreiden naar een echte zomercollectie. Alleen al bij de gedachte aan de eerste zonnestralen voelen we ons goed. De natuur wordt wakker en er ontstaan nieuwe ideeën.”

S M A L L PI E C E S OF LU C K B R I N G G R E AT MO M E N T S OF JOY

POM FOUNDING SISTERS violet & liesbeth


ABOUT POM AMSTERDAM

De zussen achter het merk POM Amsterdam Liesbeth (35) en Violet (42) Lotgering maken sinds 2011 kwalitatief hoogwaardige sjaals waar vrouwen écht blij van worden. Je eigen ‘Piece of Mine’ die je net even die spark geeft. Sinds 2018 hebben zij hun collectie uitgebreid naar een volledige fashion collectie. De zussen ontwerpen alle prints en fashion items zelf. Met meer dan 800 verkooppunten wereldwijd is het merk uitgegroeid tot een groot succes.

KATJA SCHUURMAN
POM
POM Amsterdam
Press Club
Press Release
SS20
SS2020