Paul Smith | Herfst/Winter 2019 runway

Met zelfexpressie in gedachte laat de Paul Smith herfst / winter '19 collectie verschillende gewoontes botsen die diep geworteld zitten in het weefsel van het moderne Groot-Brittannië.

Vroege inspiratie

Aan het einde van de jaren zestig zou een vindingrijke jonge Paul Smith deskundige kleermakers in zijn woonplaats Nottingham weten te verleiden af te wijken van hun gewoontes, door hun unieke kleding in onbekende stoffen te laten snijden. Een set gordijnen werd omgetoverd tot een handgemaakt tweedelig pak en een bloemetjesjurk kon een stijlvol overhemd worden. De AW19 collectie daagt de terughoudendheid van traditionele Britse kleermakerscodes uit.

Paul Smith | Herfst/Winter 2019 runway

Horseplay

Een no-nonsense mentaliteit en licht slordige Britse elegantie heerst samen met bekende stijlen die aangepast zijn om aan moderne behoeften te voldoen. Dat de paardensport een grote inspiratiebron blijft is terug te zien wanneer ruiter geïnspireerde stukken worden gecombineerd met een lichte broek en biker laarzen. Een Britse ruiter jas uit de jaren dertig bood vroege inspiratie voor de collectie. De verhoudingen van de jas zijn overdreven en de constructie is gemoderniseerd. Stoffen en jassen worden afgewerkt met een floating canvas om de jassen mobieler te maken.

Paul Smith | Herfst/Winter 2019 runway

Punk

De punk nuances die terug te zien zijn in de collectie zijn geïnspireerd door de 'doe-het-zelf' mentaliteit van Paul's vrouw, Pauline. In de jaren zeventig zou Pauline, een getrainde couturier, worden opgeroepen om de kleding voor haar tienerkinderen aan te passen met ritsen of oude leger kleding te verven.

Paul Smith | Herfst/Winter 2019 runway

Oud ontmoet nieuw wanneer tartan r­uiten - die voor het eerst verschenen op paardendekens uit de 18e eeuw en later in flannel-shirts - opnieuw worden ingekleurd en hun weg vinden naar nylon bovenkleding en vrouwenkleding. De prints bestaan uit een strijd tussen deftig en punk, Geschilderde bloemenmotieven worden gecombineerd met knipsels van afbeeldingen en dierenprints.

De FW19 collectie is een viering van de individualiteit en onafhankelijkheid die sinds het begin centraal staat bij Paul Smith.

Paul Smith | herfst/winter 2019 Parijs fashion week


About Paul Smith


Paul Smith is Britain’s foremost designer. He is renowned for his creative aesthetic, which combines tradition and modernity. Reaffirming the values that Paul set down in 1970, ‘classic with a twist’ remains the guiding principle of the company. Paul’s saying, that 'you can find inspiration in everything’, means that references are eclectic, coming from high art and everyday life.

Each Paul Smith design is underpinned by a dry British sense of humour: quirky but not frivolous, eccentric but not silly. Happily positioned between high fashion and formalwear, while taking reference from both, Paul Smith has always been proud to stand apart.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN