Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

JULIETTE SWILDENS
SPEELT DIT NAJAAR VIRTUOOS
MET MANNELIJKE EN VROUWELIJKE CODES

Swildens AW19 herinterpreteert tijdloze klassiekers op een frisse en onconventionele manier. Juliette mixt daarbij moeiteloos vrouwelijke stukken als zwierige maxidresses en luchtige bloezen met boyish chic zoals oversized blazers and shearling coats. De oprichtster van het gelijknamige Parijse label wist de laatste jaren een indrukwekkende schare fans te verwerven onder liefhebbers van de Parijse je-ne-sais-quoi. Als telg van de creatieve en ambitieuze familie achter Merci, A. Goutal, Bonpoint en Bonton, is Juliette Swildens misschien wel het archetype van de stijlvolle Parisienne.

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Verwacht je echter niet aan de zoveelste collectie die prat gaat op de aloude marinière, het uniform bij uitstek van menig Parisienne. Juliette mag dan wel in de Franse hoofdstad opgegroeid zijn, ze laat haar collecties eveneens kleuren door haar Zuid-Franse roots. Ze creëert dan ook steevast collecties waar zowel de garçon manqué als de bohemian girl zich in kunnen terugvinden. Het resultaat is ook deze keer een idiosyncratische wintercollectie die slaagt in de opzet om deze verschillende invloeden op ongedwongen manier te vermengen, zoals mogelijk enkel Françaises dit kunnen.

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Deze winter speelt Swildens met de codes van een mannengarderobe, waar de ontwerpster zo aan houdt. We zien de blazer met mannelijke snit, het los vallende overhemd of de t-shirt die uit de kleerkast van een geliefde gestolen lijkt. Stuk voor stuk items die niet meer weg te denken zijn uit onze garderobe. Deze wardrobe staples worden seizoen na seizoen op atypische manier herwerkt en maken deze keer hun opwachting in sobere tinten en hoogwaardige materialen: denk aan ribfluweel, virgin wool en katoenen jersey, stoffen die tegelijkertijd comfort bieden en ademruimte toelaten.

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Ultra-vrouwelijke, luchtige silhouetten doen niet vergeten dat Swildens ook onverminderd romantisch blijft. Gouden lamé ensembles, gebloemde boiler suits en jurken met kanten detail vervullen de collectie van de nodige dosis poëzie. Mannelijk aandoende sweaters en t-shirts in molton worden speels gecombineerd met nu eens leopard, dan weer prince-de-gallesrokken. Als geen ander weet Juliette Swildens telkens opnieuw de droomgarderobe voor de moderne vrouw te vertalen voor het grote publiek.

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Swildens wordt in België verkocht bij onder meer Cheep (Brussel), Vert Chasseur (Ukkel), Dressing Room (Ukkel), L'Une et l'Autre (Antwerpen-Edegem), Simply Blue (Schilde), Par Terre (Sint-Martens-Latem), ...

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes O V E R J U L I E T T E
S W I L D E N S

Juliette Swildens, het gezicht achter Swildens kreeg mode en lifestyle met de paplepel ingegeven. Ze werd geboren in een creatieve familie met onder meer multimerkenboetiek Merci, parfummerk A. Goutal en de labels Bonpoint en Bonton op hun conto. Haar vader is de gerespecteerde kunstenaar Ben Swildens, bekend van zijn lampe oeuf. Haar moeder en tante zijn de bezielers achter het premium kinderlabel Bonpoint. Van kleins af aan stond ze model voor Bonpoint en werd ze ondergedompeld in de modewereld. In 2006 zette Juliette de stap naar haar eigen collectie, samen met haar man. In 2011 voegde ze daar, op vraag van haar familie, de lijn Swildens Teen aan toe, die mikt op meisjes van tien tot zestien. Naast haar eigen collecties, rijgt de Française ook elk seizoen opnieuw inspirerende collabs aaneen. Zo werkte Juliette Swildens onder meer samen met brillenlabel Gipsy Caravan, tapijtfabrikant Toulemonde Bochart, decoratrice Sarah Lavoine, illustratrice Delphine Couly en modelabel Bensimon. Intussen telt Swildens vier flagship boutiques waarvan drie in Parijs en een in Lyon. De Française groeide op in Parijs maar haar Zuid-Franse roots domineren elke collectie. Juliette Swildens combineert als geen ander tomboy chic en Parijse elegantie met vintagetoetsen. Elke collectie telt steevast androgyne key pieces zoals een casual salopette en oversized mannenblazer.

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Swildens, jacket, 990 euro

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes

Swildens, jumper, 220 euro

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes Swildens, trousers, 200 euro

Juliette Swildens speelt voor AW19 met mannelijke en vrouwelijke codes Swildens, boots, 390 euro

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN