• Home
  • Press
  • Fashion
  • Juliette Swildens' eindejaarscapsule, tussen durf en eenvoud

Fashion

Juliette Swildens' eindejaarscapsule, tussen durf en eenvoud

PRESS RELEASE
Door Press Club

20 nov. 2020

De hoogwintercollectie van Swildens maakt een terugkeer naar de essentie. Deze capsule staat symbool voor de appreciatie van traagheid en eenvoud. De collectie is geïnspireerd op een tocht doorheen het Aubrac plateau, geregeerd door vistochten, lachbuien en oude stenen. De collectie dicteert een nieuw gevoel van vrijheid, tussen durf en eenvoud.

Swildens herinterpreteert tijdloze klassiekers op een nieuwe, onconventionele wijze. Juliette combineert net zo makkelijk vrouwelijke stuks als elegante maxijurken en luchtige bloezen met oversized mannenblazers en vesten in schaapsvacht die als geen ander een chique garçonne esthetiek uitstralen. De afgelopen jaren heeft de oprichtster van het gelijknamige Parijse merk een indrukwekkende reputatie opgebouwd onder de aanhangers van het Parijse je-ne-sais-quoi. Als telg van de ambitieuze en creatieve familie achter de beroemde merken Merci, Annick Goutal, Bonpoint en Bonton, is Juliette ongetwijfeld het archetype van de Parijse chic.

Deze eindejaarscapsule getuigt van een voortdurend in vraag stellen van zichzelf: de waarden van het merk uiten zich elk seizoen in een nieuwe gedaante, zij het steeds ongedwongen en tijdloos. Luipaard, de favoriete print van Juliette Swildens, is voor deze collectie optisch gemanipuleerd met een uniek eindresultaat. Ook de 70s Fraise jeans keert terug, ditmaal in corduroy.

Herwonnen tijd betekent ook meer aandacht voor details, een terugkeer naar liefde voor ambacht. Ribbels, kleine ruches, bedekte knopen, ... Gesofisticeerde details, kanten inserts, borduursels, ... Savoir-faire in de schijnwerpers om stuks te creëren waar je nooit genoeg van krijgt.

Swildens wordt in België verkocht in winkels als Cheep (Brussel), Vert Chasseur (Ukkel), Dressing Room (Ukkel), L’Une et l’Autre (Antwerpen-Edegem), Simply Blue (Schilde) en Par Terre (Sint-Martens-Latem).

De eindejaarscapsule van Swildens is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende retailers en online op www.swildens.fr