• Home
  • Press
  • Fashion
  • INDIAN ASKIN x SCHEPERS BOSMAN

INDIAN ASKIN x SCHEPERS BOSMAN

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

SCHEPERS BOSMAN ONTWERPT REPRINTS VOOR AMSTERDAMSE BAND INDIAN ASKIN

Eerste Nederlandse band met upcycled bandshirts.

Ontwerpersduo Schepers Bosman (Sanne Schepers en Anne Bosman) is een nieuwe samenwerking aangegaan met de Amsterdamse band Indian Askin.

De voorraad bandshirts die Indian Askin overhad van voorgaande tours, is door Schepers Bosman voorzien van een tweede grafische laag met paarse print. De originele print is ontworpen door Shop Around Amsterdam, de nieuwe print is van de frontman van de band Chino Ayala. De print is handmatig gezeefdrukt in Nederland, over de bestaande prints heen. Op deze manier heeft elk shirt een unieke en nieuwe uitstraling gekregen.

“Normaal gesproken wordt er voor elke tour een nieuw ontwerp gemaakt en gedrukt, waardoor er altijd een voorraad niet verkochte shirts blijft liggen. Door deze ‘reprints’ krijgen de shirts een nieuw leven. No more waste!
- Indian Askin

“Duurzaamheid is voor ons geen verhaal, maar iets wat we gewoon doen.”
- Schepers Bosman

Schepers Bosman heeft een doorlopende samenwerking met Indian Askin, waarbij de band centraal staat in inspiratie en motivatie voor het ontwerp en het doel van het merk.

De limited edition reprints kosten 20 euro per shirt en zijn vanaf nu exclusief beschikbaar via Indian Askin, tijdens de Another Round Tour door heel Nederland. (www.indianaskin.com/tour/)

Met dank aan ontwerpbureau Shop Around voor het meewerken aan het recyclen van de door hen ontworpen bandshirts. (www.shop-around.nl)

INDIAN ASKIN x SCHEPERS BOSMAN
Press Club
Press Release
SCHEPERS BOSMAN