GANT onthult: Flipping the Ladder

Amsterdam, 10 mei 2019 - Flipping the Ladder is een nieuwe documentaire van het Amerikaanse sportkledingmerk GANT. De film gaat op zoek naar een trend die in de huidige maatschappij steeds breder wordt, door de vraag te stellen: ''Wat als het beklimmen van de carrière ladder niet de enige weg tot succes is?'' Acteur, schrijver en producer Rashida Jones is de verteller van de film en zal een paneldiscussie modereren na het wereldpremière-evenement tijdens het prestigieuze Tribeca-filmfestival.

Van het merk dat de befaamde tv-serie Couple Thinkers maakte met in de hoofdrol Craig Ferguson, blijft GANT de wereld inspireren met hun credo van Never Stop Learning. De Flipping the Ladder documentaire volgt drie professionals die actie willen ondernemen in de richting van een meer betekenisvol leven, en geeft ze de kans om een geheel nieuwe carrière uit te proberen. Drie deskundigen - neurowetenschapper dr. Don Vaughn, oprichter en voorzitter van de Women's March Alliance Katherine Siemionko en tot slot hoogleraar Economie en Onderzoek Nava Ashraf - volgen de reis van de flippers en leggen de verschillende fasen van verandering uit via neurowetenschappen, gemeenschappelijke wegversperringen zoals angst en sociale verwachtingen - en hoe ze te overwinnen.

"Ik ben er erg trots op dat GANT de soort doelgerichte inhoud naar de wereld brengt die spanning creëert en een echte verandering of verandering voor mensen mogelijk maakt", zegt Eleonore Säll, Global Brand & Marketing Director bij GANT. "Met Flipping the Ladder laten we de gevoelens zien die veel mensen hebben rond wat ze zouden moeten doen met hun leven, en onderzoeken wat er zou kunnen gebeuren als we onze harten en nieuwsgierigheid volgen."

De wereld verandert in een snel tempo en mensen beginnen het doel van werk en succes opnieuw te definiëren. Onderzoek voorspelt dat de gemiddelde werknemer vijf verschillende carrières in zijn leven zal hebben, met de huidige afgestudeerden die 17 werkgevers hebben tegen de tijd dat zij op 75-jarige leeftijd met pensioen gaan.

Tegenwoordig brengen mensen het grootste deel van hun tijd door op het werk, wat heeft geresulteerd in de wens om die tijd met een diepere betekenis in te vullen. Werkprofessionals definiëren niet noodzakelijkerwijs succes door traditionele waarden zoals geld, status of conformisme. Ze waarderen het vermogen om hun eigen leven te ontwerpen waar werk zinvol productief is, en iets dat veel groter is dan wat de huur betaalt.

"We mogen voor de eerste keer in de geschiedenis zijn wie we willen zijn. Dat is spannend, " zegt Katherine Siemionko, oprichter en voorzitter van Women's March Alliance.

"De top sociale structuren waarvan ik vind dat ze mensen tegenhouden, zijn verwachtingen van geld, verwachtingen van je familie dat je succesvol zult worden en de verwachtingen die je jezelf oplegt. Die verwachtingen zorgen ervoor dat je achter je bureau verveeld, ellendig en verbitterd blijft zitten. Stop met het stellen van verwachtingen over jezelf, en geloof dat je het kan.''

Flipping the Ladder wordt geregisseerd door Agnes-Lo Åkerlind en Clara Mannheimer en wordt vandaag gelanceerd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN