• Home
  • Press
  • Fashion
  • FW23 met Knit-ted: Warm, zacht en cozy

FW23 met Knit-ted: Warm, zacht en cozy

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Credits: Knit-ted

Met stijl, eenvoud, comfort en kwaliteit als kenmerkende eigenschappen, presenteert Knit-ted voor AW23: cozy knitwear. Continu doen zij uitgebreid onderzoek naar de meest hoogwaardige materialen en stofvezels. Hieruit creëert Knit-ted hun eigen stofcapsules, bestaande uit: stevig katoen, comfortabel merino wol, lichtgewicht mohair en ultrazacht alpaca.

Knit-ted vindt het van groot belang om respect te hebben voor onze planeet, de mensen en dieren. Ieder seizoen doen zij hun uiterste best om het op dit gebied beter te doen. Zij zijn kritisch ten opzichte van de processen, toeleveringsketen en de materialen waarmee ze werken.

Knit-ted zorgt ervoor dat al het dierlijke haar dat gebruikt wordt voor de items, afkomstig is van bronnen die de hoogst mogelijke normen voor dierenwelzijn hanteren. De garens zijn gecertificeerd voor het welzijn van dieren en het land waarop ze grazen. De certificeringen zorgen ervoor dat de wol, mohair en alpaca's afkomstig zijn van boerderijen die hun land op een progressieve manier beheren en het dierenwelzijn van de schapen (RWS), geiten (RMS) en alpaca's (RAS) op holistische wijze respecteren.

Credits: Knit-ted

Ontdek de verschillende stofcapsules hier:

Peachskin ECO capsule

Peachskin ECO is een luxueus garen dat een mix is van zijde en katoen. De stof is net zo luchtig en sterk als katoen, maar combineert dit met de kwaliteit van zijde. Ideaal voor elk seizoen. De kleuren van dit seizoen zijn ontwikkeld dankzij verspild voedsel, en daarmee 100% natuurlijk. Het verfproces is dus heel milieuvriendelijk.

Raccoon capsule

Wasberen verharen van mei tot juni als onderdeel van hun groeiproces. Dit natuurlijk uitgevallen haar wordt voorzichtig met de hand geborsteld en tot een garen gesponnen dat comfortabel en luxueus warm aanvoelt. Wasbeerhaar is nog specialer dan kasjmier, omdat de wasbeer zijn haar maar één keer per jaar verliest. De dichtheid van wasbeervezel is lager dan die van kasjmier, waardoor het lichter is en de warmte nog beter vasthoud.

Credits: Knit-ted

Aspen capsule

Met een opperste zachtheid en subtiele oppervlaktebeharing is de Aspen capsule elegant en licht met een verwarmende look & feel. Deze Aspen Alpaca / Merino mix is gecertificeerd met de Responsible Wool Standard.

New England capsule

New England bestaat uit 100% extra fijn merinowol uit Australië en maakt deze capsule Knit-ted’s embleem in het streven naar duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid. De vezels worden met finesse gesponnen en gekleurd om een uitzonderlijke kwaliteit te creëren.

Promotion
Lees meer over Knit-ted op de merkpagina
FW23
Knit-ted