• Home
  • Press
  • Events
  • Welkom in THE MESSYVERSE

Welkom in THE MESSYVERSE

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Events

THE MESSYVERSE at Felix Meritis Campagne Credits: Designed by Allan

Felix Meritis presenteert een dynamisch festival en programma over zelfexpressie, diversiteit en identiteit binnen digitale werelden, met de eerste volledig digitale modeshow op een Fashion Week, een meeslepende tentoonstelling en een uitgebreid programma met lezingen en performances die een diepere duik in de toegankelijkheid, machtsstructuren en ethische dilemma’s van digitale ruimtes mogelijk maken.

Als digitale werelden een uitbreiding van de werkelijkheid zouden zijn, hoe zou het ons leven dan vormgeven? Wat zijn de inherente machtsstructuren en historische contexten waarop het voortbouwt? Is technologie echt een neutraal hulpmiddel, of is dat slechts een deel van het verhaal? Van 2 september tot 6 oktober nodigt Felix Meritis bezoekers, kunstenaars, modeontwerpers, activisten en experts op dit gebied uit om onze verbeelding te prikkelen, te leren van activisme uit het verleden en na te denken over de huidige machtsdynamiek en ethische overwegingen.

THE MESSYVERSE opent met een festival en modeshow van twee dagen, genaamd FUTURE FRONT ROW, tijdens de Amsterdam Fashion Week. De tentoonstelling THE MESSYVERSE neemt je mee naar fantasierijke, speculatieve toekomsten voor onze intiemste menselijke momenten, terwijl het doorlopende programma van talks en performances vooruitkijkt, nieuwe vragen oproept en ethische overwegingen uitdiept.

FUTURE FRONT ROW

Terwijl de setting van een traditionele catwalk behouden blijft, is FUTURE FRONT ROW een nooit eerder vertoonde digitale modeshow in een fysieke ruimte met virtuele modellen en kledingstukken. Grensverleggende digitale modeontwerpers en kunstenaars van over heel de wereld vieren, omarmen en vermenigvuldigen nieuwe mogelijkheden voor zelfexpressie en authenticiteit. De line-up omvat: DressX, Augmented Weaving, Orthodoxx, Code Couture, Mutani, Av0lve, The Fabricant en Suza Voss & Harriet Blend. 2 + 3 september
2 shows per dag

THE MESSYVERSE EXHIBITION

Felix Meritis opent de deuren van zijn nieuwe expositieruimte met een meeslepende en multisensoriële tentoonstelling: kunstwerken van Serwah Attafuah, Lu Yang en Frederik Heyman verkennen het chaotische creatieve potentieel van digitale ruimtes via diepmenselijke ideeën als rouw, identiteit en het hiernamaals. De overige line-up omvat: Uni_Verse, Baast Studio, Ines Alpha, Malou Sandig, Romain Gauthier, Vincent Snijders, The Fabricant, Tomaeus en Frank Bloem.
2 september tot 6 Oktober

THE MESSYVERSE TALKS

Wie maakt de regels in een universum zonder regels? Wat zijn de inherente machtsstructuren en historische contexten waarop het voortbouwt, en is technologie echt een neutraal hulpmiddel? Wat betekent artistiek eigendom in de digitale wereld?

Terwijl FUTURE FRONT ROW en de tentoonstelling het chaotische, creatieve potentieel van nieuwe digitale ruimtes laten zien, gaat dit programma van lezingen en performances dieper in op de huidige ethische dilemma’s en waarom het vandaag de dag zo nodig is ermee aan de slag te gaan. De talks gaan in op onderwerpen als digital commons, gender-queeridentiteit in virtuele ruimtes, digitale mystiek, rechtszaken in de metaverse, digitaal kolonialisme en nog veel meer.
2 september t/m 6 oktober

Lees hier meer over het evenement.

Amsterdam Fashion Week
Digital Fashion