• Home
  • Press
  • Events
  • Cultuurfonds Mode Stipendium Editie 12 mee te vieren via livestream en Digitale Eregalerij

Cultuurfonds Mode Stipendium Editie 12 mee te vieren via livestream en Digitale Eregalerij

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Events

12de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium Credits: De digitale eregalerij Cultuurfonds Mode Stipendium Virtual Gallery is ontwikkeld door Studio Ultradeluxe in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation

Op woensdag 29 november 2023 om 18:00 uur presenteren het Cultuurfonds en de Dutch Fashion Foundation de 12de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium die zal worden gegeven aan een van de beste Nederlandse modeontwerpers van dit moment.

Het Cultuurfonds Mode Stipendium

Dit jaar wordt de uitreiking feestelijk gevierd in het Rijksmuseum Amsterdam en wordt er met een online Digitale Eregalerij aandacht besteed aan dit bijzondere platform. De uitreiking is voor iedereen digitaal bij te wonen via een livestream. Het Cultuurfonds Mode Stipendium voor buitengewoon getalenteerde en gevorderde Nederlandse modevormgevers werd in 2011 ingesteld door een particuliere mecenas bij het Cultuurfonds en bestaat uit een financiële bijdrage van €50.000,- en een wisseltrofee ontworpen door Atelier Ted Noten.

Ontwerpers met een eigen handschrift

Ontwerpers die in aanmerking komen voor het Cultuurfonds Mode Stipendium voeren al geruime tijd op eigen kracht een onderscheidend, in Nederland geworteld modelabel. Zij zetten Nederlandse mode nationaal en internationaal op de kaart met een eigen handschrift en hebben een uitmuntende kwaliteit ontwikkeld, zowel binnen de collecties als in de bedrijfsvoering. Het Mode Stipendium positioneert zich als stimuleringsregeling en als oeuvreprijs. Het is de meeste prestigieuze erkenning die een modevormgever binnen het contemporaine Nederlandse modeveld kan ontvangen. Het stipendium stelt de ontvanger in staat om de nodige stappen te maken voor verdere ontwikkeling en groei van het label.

12de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium Credits: De digitale eregalerij Cultuurfonds Mode Stipendium Virtual Gallery is ontwikkeld door Studio Ultradeluxe in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation

Ontvangers van het Cultuurfonds Mode Stipendium tot op heden zijn MAISON the FAUX (2022), Claes Iversen (2021), Erik Frenken (2019), Bas Kosters (2018), Ronald van der Kemp (2017), Iris van Herpen (2016), Youasme Measyou (2015), Jan Taminiau (2014), Truus en Riet Spijkers (2013), Francisco van Benthum (2012) en Ilja Visser (2011).

Nieuw werk van al deze ontvangers is te zien in een speciaal ontworpen Digitale Eregalerij. Met fashion art krijgen de ontwerpers die de afgelopen 12 jaar het Cultuurfonds Mode Stipendium hebben ontvangen een podium, waarbij hun werk op een vernieuwende manier wordt uitgelicht. De Cultuurfonds Mode Stipendium Virtual Gallery is voor iedereen toegankelijk, ook voor diegene die nog geen ervaring hebben met digital fashion en de metaverse.

De dag na de uitreiking in het Rijksmuseum wordt er een speciale installatie toegevoegd aan de Digitale Eregalerij met werk van de nieuwe ontvanger en daarna blijft de Digitale Eregalerij open om te bezoeken. De digitale eregalerij Cultuurfonds Mode Stipendium Virtual Gallery is ontwikkeld door Studio Ultradeluxe in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation.

OVER HET evenement
Lees meer over het Cultuurfonds Mode Stipendium.
Credits: 12de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium
Cultuurfonds Mode Stipendium
Digitale mode