• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zomersolden starten 1 juli, worden niet verlengd

Zomersolden starten 1 juli, worden niet verlengd

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Credit: Aygin Kolaei voor FashionUnited

De zomersolden beginnen dit jaar terug op 1 juli, dat heeft het kabinet van Minister Dermagne volgens Comeos bevestigd. De minister vroeg enkele weken geleden de standpunten van handelsfederaties op.

“Jullie hadden ons massaal laten weten dat de sperperiode en de solden op de normale data mochten starten. Geen uitstel, geen verlenging, back-to-normal was de boodschap”, luidt de berichtgeving aan Comeos-leden. Het kabinet heeft hiernaar geluisterd. Er zal geen wetgevend initiatief komen om de solden te verplaatsen, uit te stellen of te verlengen. De sperperiode zal dan ook starten op 1 juni 2021 en de soldenperiode op 1 juli 2021.

Daarnaast staan er op 1 juli ook nog nieuwe versoepelingen voor het winkelen gepland in het exitplan. Als deze versoepelingen doorgaan, zou dat betekenen dat dat er geen tijdslimiet meer zal zijn voor een winkelbezoek en geen maximaal aantal personen waarmee gewinkeld mag worden.

De zomersolden begonnen vorig jaar een maand later dan normaal, pas in augustus. Het was toen verplicht een mondkapje te dragen en alleen te winkelen. Uit rondvraag van brancheorganisatie, ModeUnie, bleek dat zeven op de tien modehandelaars een slechtere soldenperiode hebben gehad. De coronaregels, een hittegolf en het wegvallen van feestelijkheden waren allemaal van invloed.

Coronavirus
Zomersolden