• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zelfstandige modehandels hebben vertrouwen in soldenperiode

Zelfstandige modehandels hebben vertrouwen in soldenperiode

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

De zomersolden gaan vandaag van start. Handelfederaties Mode Unie en Unizo maken de balans op voor de voorjaarsverkoop en peilden naar de verwachting van de komende soldenperiode, dat melden de handelfederaties in een persbericht.

Zelfstandige modehandelaars hopen op een goede soldenperiode door het gestegen consumentenvertrouwen. De afgelopen twee maanden zag de modesector namelijk een verbetering in de verkoop, zo is te lezen. Na de opening van de terrassen geeft 59,7 procent van de zelfstandige modehandelaars aan beter te verkopen dan de periode ervoor. Mode Unie en Unizo noemen deze opmars ‘broodnodig’ in het persbericht om het negatieve seizoen deels goed te maken en de wintercollectie te betalen.

Uit de peiling blijkt dat de solden starten met een korting van gemiddeld 33 procent. Dit ligt in lijn met de solden van vorig jaar, zo staat in het persbericht. Opvallend blijkt te zijn dat minder koppelverkoop is geweest en modehandelaars wachten met het geven van korting tot de soldenperiode start.

Coronavirus
Mode Unie
Solden
UNIZO