• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zelfstandige modehandelaars zien verkoopcijfers langzaamaan verbeteren in aanloop naar solden

Zelfstandige modehandelaars zien verkoopcijfers langzaamaan verbeteren in aanloop naar solden

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Timothy Paule via Pexels

De verkoopcijfers van zelfstandige modehandelaars liggen nog gemiddeld zes procent lager dan in 2019, zo blijkt uit onderzoek van Mode Unie en Unizo onder 143 respondenten. "Geen positief cijfer, maar langzaamaan klimt de zelfstandige modesector uit het diepe coronadal en dat geeft hoop", aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in een persbericht.

In 2020 lagen de verkopen nog gemiddeld veertig procent lager dan voor de coronacrisis, in 2021 was dat gemiddeld 23 procent. Zo bezien zijn Belgische modehandelaars dus terug op de weg omhoog. Delanghe ziet dat ‘de vele feestgelegenheden, festivals en het zonnige weer in april en mei aangezet hebben om zich nieuwe kledij, schoenen en lingerie aan te meten’, zo is in het persbericht te lezen.

Evengoed is het nog niet helemaal zoals vanouds. Delanghe: “Net als vele sectoren voelen we dat consumenten bijzonder gericht kopen en dat ze voorzichtig blijven met de energiecrisis en de oorlog in het achterhoofd.” De respondenten zien de soldenperiode dan ook met gemengde gevoelens tegemoet, zo blijkt uit het onderzoek. 57 procent denkt evenveel of meer te verkopen dan in 2019, 43 verwacht mogelijk minder.

De solden beginnen op 1 juli. Gemiddeld starten modehandelaars de soldenperiode met een korting van 33 procent.

Mode Unie
Solden
UNIZO