Vier filialen van Zeeman zullen hun deuren sluiten. Het gaat om de winkels in Lanaken in Limbrug, Salzinnes in Namen en Messancy en Habay in Luxemburg. Dat bevestigt Zeeman aan FashionUnited. Zeeman heeft 280 winkels in België.

“De winkels worden gesloten om het winkelbestand in België gezond te houden,” laat woordvoerster Caroline van Turennout van Zeeman weten. “We zijn ontzettend blij met de ontwikkeling in België.” Ze benadrukt dat er in 2016 alleen maar extra winkels zijn bijgekomen, en ook in 2017 gaan er nog twee extra winkels open.

De sluitende winkel in Lanaken is het gevolg van de opening van een ander filiaal in de plaats. “Die heeft een betere locatie en we hebben gewacht met de sluiting van het andere pand tot het huurcontract was afgelopen,” licht Van Turennout toe.

Anders dan sommige Belgische media beweren zijn er geen ontslagen gevallen bij de sluitingen. “Alle medewerkers zijn overgeplaatst naar een ander filiaal.” De vakbonden zouden overigens niet blij zijn met het beleid van Zeeman; die stellen dat het aanwervingsbeleid zich focust op ‘de goedkoopste keuzes en niet de beste keuzes’. “Ik weet dat er gesprekken lopen met de vakbonden, maar meer kan ik daar niet over zeggen,” aldus de woordvoerster.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN