• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando wil binnen 30 minuten gaan bezorgen

Zalando wil binnen 30 minuten gaan bezorgen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Nog even en consumenten krijgen hun bestellingen van Zalando nog sneller binnen. Om de service te verbeteren, gaat de Duitse online retailer de leveringstijd van pakketten flink inkorten en orders binnen een half uur na aankoop thuis bezorgen. Dat meldt de Berliner Morgenpost.

Afgelopen september startte Zalando in Berlijn en Keulen, steden waar distributiecentra van de retailer zitten, al een test met same day delivery, waarbij een geselecteerd aantal klanten hun pakketje bij bestelling tot in de vroege namiddag ‘s avonds nog bezorgd krijgt. Om producten binnen het half uur te kunnen leveren, moet het Berlijnse bedrijf gaan samenwerken met allerlei lokale partners.

Robert Gentz, oprichter van Zalando, wil met die samenwerking een verkoopplatform voor de gehele modeindustrie vormen. “Onze klanten zien iets op onze site en willen het dan zo snel mogelijk hebben. Het maakt hen niet uit of de producten uit ons magazijn komen of van de winkel om de hoek,” zegt Gentz in de Berliner Morgenpost. Volgens hem moet Zalando bovendien meer mogelijkheden bieden om ook artikelen van andere retailers te verkopen. “We moeten er als tussenpersoon voor zorgen dat winkels hun producten makkelijk en snel kunnen verzenden naar klanten,” aldus Gentz. Omdat de e-tailer eerst nog moet zoeken naar lokale partners, is de service volgens Gentz nog in de startfase.

Om naast de service ook de e-commerce te verbeteren, opende Zalando onlangs een nieuwe technologie-hub in Helsinki. Het kantoor gaat zich richten op de ontwikkeling van innovatieve en klantgerichte apps, zo meldt Gentz in de Duitse krant. In april onthulde Zalando in Dublin zijn eerste technologische centrum buiten Duitsland, waarmee het bedrijf de komende jaren 200 nieuwe banen wil creëren.

Bezorgservice
Zalando