Zalando lanceert personal styling service Zalon België

Zalando breidt het servicepakket in België uit en komt met personal styling service Zalon. De nieuwe service is bedoeld voor mannen en vrouwen, waarbij de klanten hulp krijgen van een stylist. Met Zalon wil Zalando, ‘de schakels in de modewereld verder met elkaar verbinden’, meldt de e-commerce gigant in een persbericht.

Ken Fontijn, country manager Benelux bij Zalando: “We zijn bijzonder trots dat Zalon nu ook in België beschikbaar is. Het is fantastisch hoe we met deze dienst meerdere partijen uit de modewereld met elkaar verbinden. Met onze unieke samenwerking kunnen we echt inspelen op de wensen van onze klant. Een persoonlijke stylist wordt op deze manier voor iedereen toegankelijk.”

Klanten vullen online een vragenlijst in, waarna één van de sytlisten aan de slag gaat met persoonlijk stylingadvies. Klanten kunnen ook foto’s van zichzelf of hun favoriete style uploaden om zo hun wensen en voorkeuren aan de stylist uit te leggen. De stylist deelt een aantal suggesties met de klant. Als klanten willen, kunnen ze ook met de stylist bellen om stylingsideeën en outfits persoonlijk door te spreken. Voldoet de outfit aan de wensen van de klant, dan wordt de outfit opgestuurd zodat ze deze op het gemak thuis kunnen passen. De klant houdt de outfit of de producten die hij mooi vindt en kan de andere producten, net zoals bij Zalando, gratis terugsturen en heeft 100 dagen retourrecht. De klant kiest zelf of hij of zij een volgende keer dezelfde of een andere stylist om advies vraagt. De service is gratis en de klant betaalt enkel voor de kleding die hij houdt.

“De Zalon-stylisten beschikken over alle 1500 merken in het aanbod van Zalando, met in totaal meer dan 200.000 producten. Of het nu gaat om een outfit voor man of vrouw met zo een groot aanbod, is iedere outfit custom made”, vertelt Dieter Meeuwssen, ountry manager België en Nederland Zalon.

Zalando is al sinds 2015 beschikbaar in Duitsland en werd daarna ook in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk gelanceerd. “Als modeplatform wil Zalando alle schakels in de modewereld met elkaar verbinden. Het nieuwe initiatief Zalon is daar een mooi voorbeeld van. Enerzijds biedt Zalando zowel mannen als vrouwen de mogelijkheid een personal shopper in de hand te nemen. Anderzijds biedt zij Belgische stylisten een podium in de modewereld,” aldus Zalando.

De stylisten van Zalon worden door Zalando gekozen. Het is een bewuste keuze om met stylisten uit de modewereld te werken, of met stylisten die een mode gerelateerde studie hebben gevolgd. Zalando: “Zo blijven de stylisten ook buiten hun Zalon-activiteiten met de modewereld verbonden en kunnen ze vanuit hun expertise klanten adviseren. De Zalon-stylisten worden nauwkeurig geselecteerd en krijgen een uitgebreide training voordat ze kunnen beginnen.”

Beeld: Zalando

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN