• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Yaya opent eerste conceptstore in België

Yaya opent eerste conceptstore in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Lifestylelabel Yaya heeft haar eerste conceptstore in België geopend. De eerste winkel is gevestigd in Knokke. De nieuwe uitbreiding is tot stand gekomen in samenwerking met Retail Concepts.

Yaya-eigenaar Patrick Draijer laat in een reactie weten: “Het voelt als een compliment dat we met zo’n sterk retailbedrijf een partnership aan zijn gegaan. De keuze voor Knokke ligt niet voor de hand voor de lancering van een conceptstore, maar Knokke is wel een hele leuke plaats. De locatie van de winkel is prima en er zullen veel mensen kennismaken maken met Yaya.”

Als het aan de eigenaar ligt komen er nog meer Belgische filialen bij. “Dit najaar staan er nog twee winkels in België op de planning: Antwerpen en Hasselt,” vervolgt Draijer. “Bovendien gaan we een winkel in Luxemburg openen; ook weer samen met Retail Concepts. Deze zomer gaat er nog een shop open in Arcachon (Bordeaux, Frankrijk) en er zijn vergaande onderhandelingen voor de eerste winkels in Duitsland dit najaar.”

Ondanks de openingen in België is het expansiebeleid terughoudend. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen,” legt de eigenaar uit. “Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven. Wij koesteren de partnerships die wij hebben met onze huidige en toekomstige multibrand klanten."

Yaya is wereldwijd verkrijgbaar via zo’n 2.200 multibrand stores en zo’n 50 shop-in-shops. De concept stores van Yaya verkopen zowel de Yaya Women als de Yaya Home-collectie.

Werken bij YAYA? Klik hier voor alle openstaande vacatures.


YAYA