• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Webshop Lesara breidt uit naar zestien nieuwe landen

Webshop Lesara breidt uit naar zestien nieuwe landen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Lesara, de webshop voor mode- en lifestyleproducten expansieert naar zestien nieuwe markten. Met de internationale uitbreiding hoopt de webwinkel op een ‘significante groei’. Dat meldt de webwinkel in een persbericht.

De webwinkel was al op zes markten actief, namelijk Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, en Luxemburg. En daar komen nu nog eens zestien landen bij: het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Griekenland, Portugal, Bulgarije, Ierland, Roemenië, Hongarije, Estland, Letland, Slowakije, Polen, Tsjechië, Zweden, Denemarken en Finland.

“ Vanaf het begin was ons doel een wereldwijd platform voor veelgevraagde mode- en lifestyleproducten voor voordelige prijzen te worden,” zegt Roman Kirsch, oprichter en CEO van Lesara. “In het bijzonder in de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk hebben wij veel initiële vraag en positieve feedback opgemerkt. Daar hopen we op een significante groei. Vooral in het Verenigd Koninkrijk: het land is niet alleen de grootste e-commerce-markt van Europa, maar men staat ook open voor ondernemingen die mode aanbieden tegen budgetprijzen.” Met de nieuwe landen erbij krijgt Lesara er 205 miljoen potentiele klanten bij.

Voor de lancering heeft Lesara de websites vernieuwd en tevens Lesara.com geïntroduceerd. “Om de internationalisering te stimuleren en snel te kunnen schalen, hebben wij de laatste maanden hard aan de uitbreiding van ons technologieplatform en onze logistieke capaciteiten gewerkt,” vertelt Kirsch. In Nederland heeft de webshop al een warehouse in Waalwijk.

In september 2015 haalde Lesara een investering van 15 miljoen euro binnen. Een maand geleden liet de webwinkel weten in het laatste fiscale jaar een omzetstijging van 500 procent te hebben geboekt. Er is nog geen winst geboekt; volgens de CEO zal dat pas over 2 jaar het geval zijn.

Beeld: Lesara

Lesara