• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • We Are Labels opent in Antwerpen

We Are Labels opent in Antwerpen

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse multibrandketen We Are Labels opent in november een eerste buitenlandse vestiging. De nieuwe winkel komt in de Kammenstraat in Antwerpen. Dat meldt Retail Detail.

We Are Labels ging in 2010 van start. Toen opende de eerste winkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Inmiddels telt de keten vijf winkels in de hoofdstad, een in Rotterdam en een webshop. Drijvende kracht achter het winkelconcept is eigenaar Pieter-Bas Broeke. Zes jaar geleden zegde hij zijn baan bij Tommy Hilfiger op om We Are Labels te beginnen.

We Are Labels verkoopt merken als Mbym, Marie-Sixtine, Minimum, Nümph, Gestuz, Eleven Paris, Just Female en Samsoe & Samsoe. De inkopers doen aan cherry picking, vertelde Broeke aan FashionUnited : het bedrijf koopt geen hele collecties in en ook niet te veel stuks per item, zodat het aanbod verrassend blijft. Volgens Broeke zijn consumenten minder merkgevoelig dan voorheen. "Ze komen naar onze winkels, omdat we goede kleding verkopen, niet omdat er een bepaalde naam op het etiket staat."

Twee jaar geleden nam We Are Labels de failliete webshop Welikefashion.com over. In februari dit jaar is de naam van de online winkel omgezet in Wearelabels.com en daarmee werd de eigen webshop een feit.

Broeke heeft de wens meer winkels te openen nooit onder stoelen of banken gestoken. De keten mikt nadrukkelijk op toeristische trekpleisters en steden die veel dagjesmensen trekken. In de nieuwe winkel in Antwerpen komt ook een shop-in-shop van het Zweedse huidverzorgingsmerk L:A Bruket.

We Are Labels