• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wat moeten luxemerken in ‘s werelds duurste winkelstraten verkopen om de huur te betalen?

Wat moeten luxemerken in ‘s werelds duurste winkelstraten verkopen om de huur te betalen?

Door Anne Buis

loading...

Retail

In New York staat Upper Fifth Avenue in Manhattan al jaren te boek als een van ’s werelds duurste winkelstraten. De gemiddelde huurprijs bedraagt daar 3.000 dollar per vierkante voet (29.066 euro per vierkante meter). Echter, in tegenstelling tot vorig jaar, toen bijna iedere winkelstraat ter wereld zijn huurprijzen verhoogde, gebeurde dit jaar het tegenovergestelde. De verlaging van de huurprijzen weerspiegelt de turbulente tijden waarin retailers opereren. Zo bedroeg de gemiddelde huurprijs op Upper Fifth Avenue in 2015 3.500 dollar per vierkante voet - 500 dollar meer dan dit jaar - wat een daling van 14 procent inhoudt.

Het is voor het eerst sinds de recessie dat de huurprijzen in Manhattan zijn gedaald, als gevolg van financiële instabiliteit en onzekerheid. Met een daling van de huurprijzen op het merendeel van ’s werelds grote winkelstraten, heeft FashionUnited berekend wat een aantal van de grootste flagshipstores op tien van de duurste winkelstraten ter wereld dagelijks zou moeten verkopen om de jaarlijkse huur te kunnen betalen.

1. Upper Fifth Avenue, Manhattan - Tiffany’s

De juwelier betaalt een huur op jaarbasis van ruim 136 miljoen dollar (123 miljoen euro).Een van de populairste collecties van Tiffany’s is op dit moment de T collectie, met diamanten ringen met een gemiddelde prijs van 2.200 dollar (2,050 euro). Dit houdt in dat Tiffany’s dagelijks minstens 170 T ringen moet verkopen om de jaarlijkse huur te betalen.

2. Causeway Bay, Hongkong - Adidas

Adidas telt jaarlijks in totaal 8,6 miljoen dollar (7,7 miljoen euro) aan huur neer. Om dat te kunnen betalen moet Adidas daarom dagelijks minstens 296 paar van zijn beroemde Gazelle gympen van 80 dollar per paar (75 euro) verkopen.

3. Tsim Sha Tsui, Hongkong - Louis Vuitton

Het luxemerk Louis Vuitton betaalt 51 miljoen dollar (46 miljoen euro) per jaar aan huur. Dat betekent dat Louis Vuitton dagelijks minstens 30 van de bekende Speedy-tassen à 8.050 Hongkong dollar (968 euro) moet verkopen om huur te kunnen bekostigen.

4. Times Square, New York City - Levi’s

Denimmerk Levi’s geeft 13 miljoen dollar (11,7 miljoen euro) huur per jaar uit. Om de huur te kunnen betalen, moet Levi’s minstens 595 paar 501 Original’s (gemiddelde retailprijs van 59,90 dollar/55,50 euro) verkopen.>[?

5. Avenue des Champs-Élysées, Parijs - Louis Vuitton

Volgens onze berekeningen betaalt Louis Vuitton per jaar in totaal 26 miljoen dollar (23,8 miljoen euro) aan huur. De Speedy 30 Louis Vuitton tas kost in Parijs momenteel 970 dollar (905 euro). Louis Vuitton zou daarom minstens 86 Speedy tassen per dag moeten verkopen om de huur te kunnen betalen.

6. Madison Avenue, New York City - Moncler

Het luxe jassenmerk Moncler is 8,45 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) per jaar kwijt aan huur. Dat is gelijk aan minstens 16 Vallier donzen jassen (1.075 euro per stuk) per dag.

7. New Bond Street, Londen - Chanel

De boetiek van Chanel op New Bond Street kost gemiddeld 16,1 miljoen dollar (14,5 miljoen euro) per jaar. Dat is gelijk aan minstens tien iconische Reissue2 2.25 tassen, met een retailwaarde van 4.900 dollar (4.570 euro) per stuk.

8. Ginza, Tokyo - Chanel

Chanel heeft winkels op meest gewilde locaties ter wereld, waaronder in de wijk Ginza in Tokyo. De huurprijs is in totaal 17,4 miljoen dollar (15,7 miljoen euro) en daarvoor moet het merk dagelijks minstens 11 Reissue 2.55 tassen verkopen.

9. Via Monte Napoleone, Milaan - Moncler

Moncler heeft een flagshipstore in hartje Milaan en betaalt in totaal 4,7 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) per jaar. Dat is gelijk aan minstens 11 Vallier-jassen per dag.

10. Via dei Condotti, Rome - Louis Vuitton

Louis Vuitton telt ook een winkel op de Via dei Condotti in Rome. In totaal betaalt het luxe modehuis een huur per jaar van 14,6 miljoen dollar (13,2 miljoen euro). Dat is gelijk aan 40.180 dollar per dag (36.164 euro), dus moet Louis Vuitton minstens 48 Speedy-tassen per dag verkopen om de huur te kunnen betalen.

Beeld: Tiffany's 5th Avenue store, NYC 5th Avenue, via Wikicommons, by André D Conrad

Tekst: Vivian Hendriksz voor Fashionunited.uk. Vertaling en bewerking: Anne Buis

cushman and wakefield
duurste winkelstraten
Upper fifth Avenue