• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vlaamse economie en werkgelegenheid flink gegroeid in 2021, Wallonië blijft achter

Vlaamse economie en werkgelegenheid flink gegroeid in 2021, Wallonië blijft achter

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Unsplash, Christina @ wocintechchat.com

De Vlaamse economie doet het beter dan die in Wallonië, dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank België. In Vlaanderen ligt het economische bedrijvigheid zelfs hoger dan voor de pandemie. Wallonië blijft achter en scoort zelf onder het pre-corona niveau.

De Vlaamse economie is met 6,2 procent gegroeid in 2021 en daarmee ligt de bedrijvigheid 1,5 procent hoger dan voor de coronacrisis. In Brussel bereikt het vrijwel opnieuw het peil van 2019 en in Wallonië ligt het 1,5 procent lager, blijkt uit de cijfers.

In Vlaanderen en Wallonië bloeide de handel weer op. De handel droeg het meest bij aan de groei in de twee gewesten, namelijk 1,6 procentpunt in Vlaanderen en 1,4 procentpunt in Wallonië. De groei in het zuidelijke gewest werd vertraagd door de afname van de toegevoegde waarde in de farmaceutische nijverheid (-1,4 procentpunt), zo is te lezen.

Ook de werkgelegenheid zat in 2021 flink in de lift. In Vlaanderen nam de werkgelegenheid met 2,1 procent (59.300 personen) toe en in Wallonië met 1,9 procent (24.650 personen). Er waren vooral meer banen in de administratieve en ondersteunende diensten op de markt. Ook de handel telde een flink aantal meer vacatures.

vlaanderen
Wallonië
werkgelegenheid