• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vertraging voor doorstart Mexx

Vertraging voor doorstart Mexx

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

De curatoren van het Nederlandse moederbedrijf Mexx hebben nog geen doorstart van het de failliete modeketen gerealiseerd. Het gevolg is dat de Belgische tak van Mexx nu niet verkocht kan worden.

Afgelopen woensdag zou bekend worden gemaakt of het moederbedrijf over wordt genomen. Volgens Valère Vereecke, een van de curatoren van Mexx in België, is dit niet gebeurd. "Ook in de dagen daarna kwam er geen nieuws uit Nederland. Mijn collega-curator en ik namen tientallen keren contact op met de Nederlandse curatoren, maar we kregen nooit antwoord," zegt Vereecke tegen De Tijd.

De drie partijen die geïnteresseerd zijn in de Belgische winkels, geven aan pas weer te bieden als er een oplossing voor het Nederlandse moederbedrijf is gevonden. "De Belgische kandidaten willen weten of Mexx Europe wordt overgenomen door een investeringsfonds, dat op korte termijn denkt. Of door een kledingbedrijf, dat op lange termijn denkt," vertelt Vereecke. Hij verwacht dat er deze week meer duidelijkheid komt.

De negen winkels in België zijn afgelopen zaterdag voor het laatst open geweest om de verliezen niet verder op te laten lopen. De resterende voorraad wordt verkocht via de vijftien shop-in-shops binnen warenhuisketen Galeria Inno.

Faillissement
Mexx