• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vertraging levering wintercollecties wordt gezien als kleine domper

Vertraging levering wintercollecties wordt gezien als kleine domper

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP

Wegens logistieke problemen lopen de leveringen van wintercollecties vertraging op. FashionUnited spreekt met Chiel Sterckx, Mode Unie, en zegt de vertraging als een kleine domper te beschouwen.

De vertraging is ontstaan door het coronavirus dat weer opspeelt in China en India. Havens worden opnieuw gesloten, waardoor de kledingstukken vast komen te zitten in schepen die niet mogen vertrekken. Sterckx had liever gezien dat het winterseizoen zonder tegenslagen kon beginnen, maar stelt ook dat de schade beperkt zal blijven: “De winkel zal gewoon volhangen met de wintercollectie, maar hier en daar zullen wat items missen of later binnenkomen. De consument zal hier niks van merken. Het is meer vervelend voor winkeliers en merken dat hun bestelling niet op tijd binnenkomt.”

Mode Unie staat positief tegenover het winterseizoen dat voor de deur staat. “Met de nieuwe versoepelingen die vandaag zijn ingegaan, hopen we een goed seizoen te draaien. Door het toestaan van evenementen en het werken op kantoor stijgt de vraag naar kleding terug meer. Het seizoen is niet afgeschreven door het ‘dompertje’ omtrent de logistieke vertraging”, aldus Sterckx.

Coronavirus
leveringen