Unizo roept consumenten op om Antwerpse ondernemers te blijven steunen. De ondernemersvereniging vreest dat lokale bedrijven anders ten onder zullen gaan aan de verstrengde coronamaatregelen, zo meldt het in een persbericht. “Beste consumenten, laat de handelaars zeker niet vallen in deze uiterst moeilijke periode. En mijdt u toch liever elk contact, steun hen dan online,” zo schrijft Carl van Dyck, directeur van Unizo Provincie Antwerpen.

Er is bij Unizo wel degelijk begrip voor de extra maatregelen die in Antwerpen zijn doorgevoerd, zo is in het persbericht te lezen. “Desalniettemin zijn de gevolgen voor vele Antwerpse ondernemers erg zwaar en dreigen zij het kind van de rekening te worden.” Naast de nationale regels geldt in Antwerpen een avondklok, en wordt er breed geadviseerd om weg te blijven uit de stad en de provincie. Vooral het laatste advies is problematisch, stelt Unizo. De stad en regio krijgen daarmee het imago van een ‘te mijden zone’. Volgens Van Dyck is dat “niet de juiste boodschap (...) De nieuwe maatregelen moeten garanderen dat in uiterst veilige maatregelen kan worden gewinkeld.”

Ook zegt Unizo het spijtig te vinden dat steden als Mechelen en Lier, waar het aantal besmettingen relatief laag is, met de stad Antwerpen over een kam worden geschoren. “Een meer gesegmenteerde aanpak en communicatie had hier ook gekund.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN