• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo opent Europees distributiecenteum in Nederland

Uniqlo opent Europees distributiecenteum in Nederland

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Japanse Uniqlo heeft een distributiecentrum geopend op Borchwerf II, tussen Antwerpen en Rotterdam. Het centrum zal de Europese markt gaan bedienen.

Het pand heeft een oppervlakte van 3,2 hectare en werd deze week geopend door de ambassadeur van Japan. Het bedrijf Ceva Logistics gaat de logistiek voor zijn rekening nemen.

Uniqlo wilde tijdens de bijeenkomst geen uitleg geven over werkplekken, welke landen er bediend zullen worden of mogelijke uitbreiding van winkels naar de Nederlandse markt, bericht BN De Stem.

Uniqlo heeft al winkels in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. De Japanse retailer heeft ook de wens om zich met winkels in Nederland te vestigen (al sinds 2014, red.), maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Mogelijk wacht keten tot er een geschikt pand op de markt komt in Amsterdam, zodat het daar een flagshipstore kan openen.

Het dc-gebied Borchwerg II heeft al meerdere moderetailers onder dak. Ook Warnaco (het warehouse van Tommy Hilfiger en Calvin Klein, red.) en Primark zijn er gevestigd.

Beeld: Uniqlo Belgium Facebook

Uniqlo