Uniqlo Antwerpen opent in oktober

Het eerste filiaal van de Japanse modeketen Uniqlo in de Benelux opent op 2 oktober aanstaande in Antwerpen. De opening valt samen met de lancering van de gelimiteerde collectie die Uniqlo met modeontwerper Christophe Lemaire heeft ontwikkeld. Een openingsdatum in het najaar is een logische stap voor Uniqlo. De Heattech lijn met termische shirts en broeken voor de koude wintermaanden is een van de grootste successen van het concern. Ook de donsen jacks en cashmère truien - beide verkrijgbaar in ruim twintig kleuren - zijn razend populair.

Uniqlo Antwerpen opent met Lemaire collectie

Dat de 'Zara' van Japan naar België zou komen werd vorig jaar september bekend. Uniqlo is al meer dan tien jaar in Europa actief. Het eerste filiaal opende in 2001 in Londen, maar was niet meteen een succes. De Europese zegetocht begon zes jaar geleden eigenlijk pas met de opening van het eerste vlaggenschip in Parijs. De opening viel middenin de Parijse modeweek. Tegelijkertijd werd de kledinglijn gelanceerd die Jil Sander voor Uniqlo had ontwikkeld. Het resultaat: een uur voordat de winkel open ging stonden er al achthonderd mensen in de rij. Inmiddels telt Uniqlo vijf winkels in Parijs. Vorig jaar ging Uniqlo in Duitsland, in Berlijn van start.

Eind 2013 is het bereik van de Uniqlo webshops in Europa uitgebreid. Consumenten in Duitsland, Spanje en Italië, Ierland en Frankrijk kunnen nu ook online shoppen bij de keten, die daarvoor alleen voor klanten in Groot Brittannië toegankelijk was. Sinds dit jaar kunnen ook consumenten in Nederland en België er terecht.

De winkel in Antwerpen komt aan de bekende winkelstraat de Meir en beslaat 1320 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen en een mezzanine. "De opening van de eerste winkel in Antwerpen, een belangrijke en invloedrijke modestad, is het startschot voor Uniqlo’s expansie in de Benelux", zegt Takao Kuwahara in het persbericht. "Uniqlo is reeds aanwezig in Londen, Parijs, Moskou en Berlijn, en ik ben blij dat het moment nu daar is om ons succes in Europa verder uit te breiden met de opening van een eerste winkel in België. We kijken er erg naar uit om ons merk en onze producten te introduceren in de Benelux."

Uniqlo Antwerpen opent in oktober

Om haar komst naar België te vieren, maakt Uniqlo vandaag ook de namen bekend van de Antwerpse gezichten in de ‘People campagne’. Zanger Bent Van Looy, model Helena Eeckeleers, sportman Felix Denayer, barista Joke De Coninck, bloemist Mark Colle en lokale beroemdheid Francine Martens vormen de veelzijdige groep van zes.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN