• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Under Armour breidt uit in Europa

Under Armour breidt uit in Europa

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour heeft zijn pijlen op Europa gericht. Met name op de Duitse markt, waar het vorige week zijn nieuwe internationale kantoor opende in München.

Under Armour betrad ongeveer tien jaar geleden voor het eerst de Europese markt via samenwerkingen in Engeland met de Britse voetbalclub Tottentham, het rugbyteam van Wales en met tennispro Andy Murray. In Frankrijk ging het bedrijf een samenwerking aan met het rugbyteam AS Montferrand.

Nu zijn Duitsland en de omringende Duitstalige landen aan de beurt. De uitbreiding begint met de opening van shop-in-shops in vier SportScheck winkels vanaf september in München, Berlijn, Keulen en Stuttgart. Ook gaat het bedrijf hier samenwerkingen aan met diverse sportclubs en sporters.

In juli 2016 gaat Under Armour het uniform van de geliefde Hamburgse voetbalclub Hamburg FC St Pauli verzorgen. Het heeft ook het contract met het Oostenrijkse skiteam verlengd en heeft contracten afgesloten met een aantal nieuwe professionele sporters, waaronder tennisser Dustin Brown.

Under Armour boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 784 miljoen dollar, een stijging van 29 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooralsnog wordt het merendeel van de omzet - 89 procent - nog in Noord Amerika gegenereerd.

Under Armour