• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tweedehands brillenwinkel Refaced opent in Mechelen

Tweedehands brillenwinkel Refaced opent in Mechelen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld ter illustratie. Brillen. Credits: Pexels

Den Brillenman ziet zijn droom werkelijkheid worden: Zijn sociaal project is uitgegroeid tot een ware winkel voor tweedehands brillen. De winkel draagt de naam Refaced en is gevestigd in de Recuperij aan de Battelsesteenweg, zo schrijft het Gazet van Antwerpen.

Koen van Pottelbergh (Den Brillenman) en Ecoso. startten in het voorjaar van 2023 het project ‘Den Brillenatelier’ op. Het idee: Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt oude brillen een nieuw leven laten geven. Dat idee loopt als een tierelier en is nu uitgegroeid tot een tweedehands brillenwinkel.

Refaced biedt ruim 500 tweedehands brillen aan. Iedereen is er welkom, al is het in eerste instantie een sociaal project voor mensen die het financieel moeilijker hebben. Een bril met aangepaste glazen draagt een prijs van zo’n 60 euro.

Refaced is een proefproject dat in samenwerking met de vzw Eyes For The World wordt gecoördineerd. Van Pottelbergh wil in de toekomst het concept wereldwijd uitrollen. “De oude brillen die wereldwijd worden verzameld, komen momenteel niet opnieuw op een gezicht terecht omdat de oude glazen erin zitten”, deelt hij met het GvA. “Door slijpateliers op te starten, kunnen die glazen opnieuw maat geslepen worden. Zo creëert Eyes For The World wereldwijd een micro-circulair businessmodel.”

Refaced
Tweedehands