• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • TK Maxx vestigt zich in Rotterdam en Eindhoven

TK Maxx vestigt zich in Rotterdam en Eindhoven

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De keten TK Maxx gaat zijn eerste Nederlandse winkels openen in Rotterdam en Eindhoven. Onlangs werd al bekend dat moederbedrijf TJX na vijftien jaar afwezigheid opnieuw winkels van TK Maxx wilde openen in Nederland. En nu is dus ook bekend in welke steden.

De herstart op de Nederlandse markt is een belangrijke stap in de geplande Europese expansie, laat CEO Carol Meyrowitz weten. Eind 1998 bracht TK Maxx zijn winkels ook al naar Nederland, eveneens in Rotterdam. Maar door tegenvallende resultaten sloten de winkels in 2002 hun deuren.

De nieuwe Nederlandse winkels zijn onderdeel van een grote Europese expansie, die eind van het jaar voltooid moet zijn. Na voltooiing van het boekjaar 2014, zullen er 407 TK Maxx-winkels in Europa gevestigd zijn, met een gemiddelde oppervlakte van 2.900 vierkante meter. Op middellange termijn zal dat aantal worden uitgebreid tot meer dan 900 winkels.

Moederbedrijf TJX Companies, gevestigd in de Verenigde Staten, is actief in zestig landen, waaronder Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Polen en Oostenrijk. Het bedrijf zegt sinds de recessie extra goede zaken te doen. Al valt de omzet in Europa wat tegen. In het eerste kwartaal van 2015 daalde de omzet in het continent met 2,3 procent naar 870 miljoen dollar (779 miljoen euro). In de eerste drie maanden van 2014 was de omzet in Europa nog 890 miljoen dollar.

Vijftien jaar geleden was het bedrijf ook actief in Nederland. Toen was het geen succes. Lees hier hoe retailexperts denken over de terugkeer van het bedrijf.

TK Maxx