• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tassenmerk Delvaux sluit twee winkels in België

Tassenmerk Delvaux sluit twee winkels in België

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Belgische tassenmerk Delvaux heeft in januari twee eigen winkels gesloten. Het gaat om de filialen in Namen en Kortrijk, schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens Delvaux-woordvoerster Jessica Volpe gaat het om een strategisch besluit. Het merk wil namelijk meer investeren in exclusiviteit, en daarbij spelen ook goede winkellocaties een rol. “Zo hebben we de boetiek in Galerie de Reine in Brussel onlangs gerenoveerd, evenals de winkels in Antwerpen en Brugge,” laat Volpe schriftelijk aan FashionUnited weten. “De tweede winkel in Brussel is dit jaar aan de beurt.”

De keuze om juist de winkels in Namen en Kortrijk te sluiten, is volgens Volpe gebaseerd op de strategie van het bedrijf. “Voor Delvaux zijn de locaties van winkels erg belangrijk, en hiervoor wordt zowel gekeken naar de historie als de strategische ligging van een stad. We leven in een tijd waarin zelfs trouwe klanten hun vleugels hebben gespreid en graag in verschillende steden winkelen,” aldus de woordvoerster.

Delvaux werd in 1829 opgericht door de Belgische koffermaker Charles Delvaux. In 1933 werd het bedrijf overgenomen door Franz Schwennicke, die de focus van het merk verlegde naar de luxe handtassen waar Delvaux tegenwoordig nog bekend om staat. Sinds 2011 is het bedrijf eigendom van de ‘First Heritage Brands Group’. Het merk heeft ongeveer twintig eigen boetieks in onder andere België, Japan en Frankrijk. Daarnaast wordt het ook verkocht bij meer dan 30 retailers, waaronder Dover Street Market in Londen en warenhuis Barneys in Beverly Hills.

Delvaux