Supergroup opent Superdry Sport winkels

Supergroup, het Britse moederbedrijf van modemerk Superdry, heeft bekendgemaakt zelfstandige winkels van de Superdry Sport collectie te openen. Hiermee wil het bedrijf de positie van Superdry als ‘internationaal lifestyle merk’ vergroten.

De eerste Superdry Sport vestiging moet haar deuren in oktober openen in Grenoble. Tegen Kerstmis zouden er nog eens vier winkels bij moeten komen. Met de stap is Supergroup de zoveelste retailer die inspeelt op de groeiende athleisure markt. “De voorspelde groei in de sportmarkt is naar verwachting hoger dan die van de modemarkt,” stelt directeur Euan Sutherland. “We zijn al actief in athleisure met onze sweatshirts, T-shirt en joggingbroeken, maar we gaan nu richting meer technische sportkleding.”

Met de lancering van Superdry Sport filialen wil het bedrijf Superdry verder ontwikkelen als ‘internationaal lifestyle merk’. “Investeringen in infrastructuur ondersteunen onze globale groeiplannen en creëren toekomstige mogelijkheden, terwijl doorlopende productinnovatie en nieuwe sociale en digitale marketingcampagnes nieuwe klanten introduceren aan het Superdry merk,” aldus Sutherland.

Superdry heeft momenteel bijna 900 winkels in 60 verschillende landen. In het afgelopen boekjaar realiseerde de retailer een omzetstijging van 18,4 procent naar 77 miljoen euro. Minder dan de helft van de omzet werd behaald in thuisland Groot-Brittannië, nadat het merk flink uitbreidde in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Beeld: Superdry Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN