• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Stakingen Spaanse tak H&M lijken voor nu van de baan: ‘Overeenkomst bereikt’

Stakingen Spaanse tak H&M lijken voor nu van de baan: ‘Overeenkomst bereikt’

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Credits: H&M-werknemers in Madrid, tijdens de dag van de gedeeltelijke stakingen die zijn uitgeroepen door de vakbonden CCOO en UGT op dinsdag 20 juni 2023. Beeld: CCOO

De stakingen bij de Spaanse tak van H&M lijken voorbij te zijn. Er zou een akkoord bereikt zijn over een loonsverhoging en verlaging van de werkdruk, melden de vakbonden van de H&M winkelmedewerkers die afgelopen weken het werk neerlegden aan Fashionnetwork.

In elk geval voor de maand juli zijn stakingen voor nu van de baan. De vakbonden hadden nog stakingsdagen gepland staan op zowel 1 en 8 juli, data die midden in de zomeruitverkoop van H&M vielen.

De betrokken partijen kwamen tot een overeenkomst toen H&M het voorstel deed om, naast de loonsverhoging van duizend euro over de komende veertien maanden die het al eerder voorstelde, ook tot en met minimaal 2025 maandelijkse bonussen gelinkt aan verkoopprestaties te bieden, zo meldt Maria de los Angeles Rodriguez, vakbondsleider van vakbond CCOO, aan Fashionnetwork. Verder heeft H&M ook beloofd meer personeel aan te nemen om de werkdruk te verminderen.

Onder de eisen die de winkelmedewerkers met hun vakbonden stelden viel niet alleen een hoger loon, maar ook een lagere werklast, meldt Fashionnetwork.

De nieuwe overeenkomst zou mid-juli officieel getekend worden.

H&M
Protest